Παρασκευή, Απριλίου 28, 2006

Πάσχα 3 (αρνί)

και ασυδοσία..
Το αρνί αφήχθει οδικώς, έκανε τρία ταξίδια όμως όντας πεθαμένο. Ενα να έρθει απο το χωριό στην Αθήνα με ΚΤΕΛ (είδες, είδες!) , το δεύτερο απο το ΚΤΕΛ στο σπίτι του πεθερού μου ( ο οποίος το τι τράβηξε δεν λέγεται γιατί το αρνί ήρθε Αθήνα την Μεγ. Δευτέρα. Αρα έπρεπε να μπεί ψυγείο. Καθότι ο πεθερός δεν είναι χασάπης, ούτε έχει μπατζανάκη χασάπη που να διαθέτει ψυγείο-δωμάτιο, βάλανε όλη τους τη δύναμη, πεθερός, πεθερά, ο αδελφός του Κ και μία θεία, να το διπλώσουν στη μέση χωρίς να το σπάσουν για να μπεί στην κατάψυξη..χωρίς να περισσεύουν τα πόδια και αν νομίζετε ότι είναι εύκολο, να το δοκιμάσετε και εσείς) και το τρίτο απο το σπίτι του πεθερού μου στο εξοχικό μου.. όπου του δώσαμε περίοπτη θέση πάνω στον μπουφέ

Μετά οι άνθρωποι χωριστήκαμε σε στρατόπεδα ανάλογα με τα καθήκοντα του καθενός..

Ο πεθερός και ο Κ ήταν επί του ψησίματος, αυτή τη φορά όμως ήσανε εφοδιασμένοι όχι με ένα μοτεράκι, όχι με δύο αλλά με τρία παρακαλώ..


γιατί μία χρονιά χάλασε το μοτεράκι και δεν είχαν άλλο και το γυρίζανε με το χέρι, αλλά δεν ψήθηκε καλά άσε που κουλαθήκανε γιατί μόνο εκείνοι γύριζαν οι κυρίες δεν θέλανε να τους κάψει ο Μάης το δέρμα και δεν κουνηθήκανε, έτσι φέτος ήρθαν 3 όργανα..είπαν του τρελλού να χ@@@ πήγε και ξεκ$$$$$θηκε..

Οι κυρίες πάλι γυρίσανε το κοκορέτσι


αφού προηγουμένως στρώσανε κάτω εφημερίδες και πάνω απο τις εφημερίδες ένα ταψί για τα αίματα και βάλανε εμένα να το στρίβω γιατί δεν σιχαίνομαι τη μυρωδιά.. Είμαστε οργανωμένα κορίτσια..για φίλημα λέμε!

Και ώσπου να ψηθεί ο αμνός (που απεδείχθει κατσικάκι) ήπιαμε λίγες


εντάξει το κάθε ποτήρι χώραγε 6 τενεκεδάκια μπύρας..να μην απορούν οι κύριοι όταν κάνουν μπυροκοιλιές..άμα πιά, όλο για την κυτταρίτιδα ασχολείσθε αλλά με τη σαμπρελίτσα σας ο-κο χι-κι! (αυτά είναι κορακίστικα, γλώσσα που ήμουνα πτυχιούχος)

και μερικά μεζεδάκια ώσπου να βασιλέψει νεκρική σιγή γιατί ήρθαν τα

Και του χρόνου!

7 σχόλια:

snikolas είπε...

Μάλιστα… μας άνοιξες την όρεξη… και άντε και του χρόνου τώρα; Εγώ δεν το κουνάω ρούπι αν δεν φάω λίγο από το κοκορέτσι που το έχω και αδυναμία! Α, θέλω και μια (6)μπίρα…

J. είπε...

Καλά δεν μας βλέπω για παραλία φέτος...΄Αντε γεια μας...

Marina είπε...

nicola, αυτά τα ποτήρια τα πήρα σε ένα πανηγύρι, ούτε θυμάμαι που..είναι όμως άξια θαυμασμού!

jjp, συμφωνώ αν όντως το ρίξουμε στις μπύρες..εντάξ, αν κάνουμε νυχτερινά μπάνια?

Unknown είπε...

Καλά βρε παιδί μου, γιατί δεν το δίνατε στον Χασάπη της γειτονιάς να το φυλάξει στο ψυγείο του;;;

Εμείς πάντως τα ψήσαμε όλα (και το κατσίκι και το κοκορέτσι) με τα χέρια, όπως ακριβώς τα φάγαμε κι όλας :ppp... άκου μοτεράκι....

issallos είπε...

αν και περασε το Πασχα...μην σκας...(απο το φαι) ..αυριο ειναι Πρωτομαγια.....και θα φαμε ΞΑΝΑ !!!!
θα με βρεις στο issallos.blogspot.com
....μετακομισα και γω.....!!!!!
μαλλον....μου κανανε εξωση δηλαδη
...τα λεμε....φιλια !!!!!

Marina είπε...

Darthiir, δεν θέλανε να το δώσουνε! Θέλανε να παιδευτούνε μόνοι τους γιατί ως γνωστόν, δεν γεράσανε ακόμη και όλα τα μπορούν..ξέρεις τώρα πώς είναι αυτό. Μοτεράκι? Μοτεράκια λέμε. Τεχνολογία κάργα. Και του χρόνου..

Issale, ευτυχώς που μετακόμισες..Και σε μένα περυσι κάνανε κατά κάποιο τρόπο έξωση γιατί δεν συμφωνούσαν με τις απόψεις μου!!! Λές και πρέπει να γράφουμε στο μπλόγκ μας πράγματα για να αρέσουμε στους άλλους!!!

NetKerveros είπε...

Μου αρέσει που οι φωτογραφίες σου έχουν πάρει το σχήμα του φαγητού! Ειδικά αυτή του κοκορετσιού!