Πέμπτη, Απριλίου 06, 2006

Μεταλλάξεις

Το πρωϊ που φεύγουμε απο το σπίτι για να πάμε στη δουλειά μία απο τις πιό κοινές συζητήσεις είναι το "τι θα φάμε το μεσημέρι" ..
όταν λέμε μεσημέρι δεν εννοούμε τις μπουκιές τυρόπιττας / μπουγάτσας, πενιρλί, hamburger, πίτσας, μαζί με σαλάτα για τη γνωστή στάχτη στα μάτια που ρίχνουμε στη ζυγαριά, που θα κατεβάσουμε στις 12.00-13.00, μιλάμε για πιόόό μετά.
Το μεσημεριανό φαγητό έχει υποστεί μετάλλαξη και έχει ενσωματωθεί-εξορισθεί στις απογευματινές ώρες, τότε που η γιαγιά μου έπαιρνε το καφεδάκι της με το μουστοκούλουρο και οι εργαζόμενοι γυρίζουν ψόφιοι της πείνας και την πέφτουν στα πιάτα σαν λυκόπουλα.
Σχετικά λοιπόν με το "τι θα φάμε το μεσημέρι" συζητάμε για το τι έχει το ψυγείο, τι έχει η κατάψυξη και "τι έχεις ξεπαγώσει Μαρίνα".
Οπου πολλές φορές όταν νυσταγμένη τα χαράματα που σηκώνομαι βάζω το χέρι στην κατάψυξη και τραβάω το χ κρέας, χωρίς να ανάψω το φώς (οι απότομες αλλαγές φωτός-σκότους βλάπτουν τα ωραία μας ματάκια - κάπου το διάβασα αυτό, δεν θυμάμαι πού) και αφού το ψηλαφίσω συμπεραίνω για το τι κομμάτι είναι και του το λέω, καμμιά φορά όμως βγάζω ΛΑΘΟΣ συμπεράσματα και αντίστοιχα προβαίνω και σε λανθασμένες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
Ετσι λέω στον Κ ότι σήμερα ξεπάγωσα κιμά και θα φτιάξω μπιφτέκια με ούζο (συνταγή απο το hungry) και εκείνος κάνει κεφάλι για τα αφράτα μπιφτέκια και για το ντίπ που σίγουρα θα φτιάξω για συνοδευτικό, μαζί με κάποια ωραία στο μάτι και γευστική σαλάτα..κλπ.. νάαα τα όνειρα περί του συγκεκριμμένου φαγητού .............μόνο που ....
έκανα λάθος ανακοίνωση γιατί όταν ξεπάγωσε το συγκεκριμμένο, δεν ήταν κιμάς ήταν χοιρινές κορτεζίνες... που γίνονται ψητές στα κάρβουνα ή στο γκρίλ... και δεν έχουν ούζο.. ούτε μοιάζουν με μπιφτέκια, αντίθετα με αρνίσια παϊδάκια μοιάζουν...
Ετσι για μιά ακόμη φορά τα όνειρα ένος ανθρώπου θα μεταλλαχθούν βίαια, γιατί τώρα δεν λέω τίποτα.. την πάπια, την χήνα και την κότα κάνω..ωσπου να γυρίσει. Θα στρώσω φίνο τραπέζι.. και θα το περάσω στο ντούκου, πώς ο κιμάς μεταλλάχτηκε σε παϊδάκι. (Βέβαια θα μπορούσε να μεταλλαχθεί σε κοτόπουλο, μπριτζόλα, υπόλοιπο παέλιας μαγειρεμένης αλλά σε περίσσευμα που δεν φάγαμε τότε και κατέληξε στην κατάψυξη για άλλη φορά, σε τσιπούρα..).
Πήγα και αγόρασα 2 πάστες black forest (τις αγαπημένες του δηλαδή) για να τις φάει και να σταματήσει να μουρμουρίζει για τα χαμένα γευστικά του όνειρα..

26 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπορούσες βέβαια ν' αγοράσεις κιμά για 2 και να κάνεις τα "παϊδάκια" το βράδυ ή αύριο και να μην έχεις και έγνοια τί θα ξεπαγώσεις αύριο αφού θα τα έβαζες από σήμερα στην συντήρηση :p

vangelakas είπε...

κάνε μωρέ καμιά μακαρονάδα...

Psipsinel είπε...

mia xara se vrisko marina :)

An-Lu είπε...

χεχε! μ' ένα γλυκάκι όλοι οι άντρες σταματούν τη γκρίνια και ξεχνούν τα γευστικά τους όνειρα! Bon appetit!

CGP είπε...

Επι τη ευκαιρία ?

Τι θα φάμε σήμερα ?

Marina είπε...

Darthiir, μη προσπαθείς να προσγειώσεις τα απροσγείωτα..εδώ μιλάμε για τρέλλα με κορδέλλα (όπως σωστά προέβλεψες)

Vaggelaka, πεινάς ε? Θα σου στείλω μία εικονική όμως

psipsinel, ευχαριστώ γλυκιά μου. Αρχίζω να αισθάνομαι καλύτερα, τρελλάθηκα με την αλλεργία..

an-lu, σωστή. Με ένα γλυκάκι ΟΟΟΛΑΑΑ παραβλέπονται!

cgp, θα φάμε κορτεζίνες μεταμφιεσμένες σε μοσχ. ουρίτσες.. σνίφ σνίφ..μούτι τα έκανα πάλι με τον προγραμματισμό..

Unknown είπε...

Πείνασα κι είπα να περάσω να δω πως πάει....

NetKerveros είπε...

Τον τσάκισες τον Κ.

Depsorama είπε...

Χαχαχα! Έτσι! Άσε που θα πάει, θα τα φάει τα μπιφτεκάκια με ούζο μια απ'αυτές τις μέρες, και θα του φαίνονται και πιο γλυκά απ' την αναμονή!

Juanita La Quejica είπε...

Εργαζόμενη και δίνεις και υποσχέσεις για το καθημερινό μενού; Ή είναι μία μέρα δική σου η ευθύνη και μία δική του;

Λαμπρούκος είπε...

Φαίνεται ότι είσαι γνήσιο ταλέντο στην κουζίνα.... Από χιλιόμεντρα!

Unknown είπε...

Πρέπει να έχεις πολύ καλά μάτια για να το διακρίνεις αυτό από 500 χλμ...

Unknown είπε...

είδες τι εύκολοι που είμαστε εμείς οι άντρες;;; ;)

Marina είπε...

Darthiir, υπονοείς ότι
ο Λαμπρούκος μένει 500 χλμ μακρυά μου?
ΑΧ! Ενα μαχαίρι κάρφωσες στην καρδιά μου
πώς θ' αντέξω η καψερή?
τρέχω να φάω λίγο ψωμί με τυρί..

netkervere, είσαι πολύ αυστηρός κ. Καθηγητά.

despoina, βεβαίως και θα τα φάει την Τρίτη-Τετάρτη μάλλον..

@stoxastro, γιατί ρε σύ να μην τις πάρω. Κρίμα θα ήταν.

Δικηγόρε μου τι είναι αυτά που λές? Και θα του τα ψάλλεις? Θα μου χαλάσεις το σιρόπι βρέ, είσαι καλά..? Εξάλλου του αρέσει να τον πλανεύουν..

Juanita μου τις μέρες που έχω δουλειά - σαν και σήμερα δηλαδή - που δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω τρώμε...ότι έχει το ψυγείο περίσσευμα, π.χ. σήμερα έχει λαχματζούν και πιπεριές γεμιστές. Με μιά σαλάτα και μπύρες μιά χαρά είναι.

Λαμπρούκο, δεν είμαι μεγάλο ταλέντο, απλά έχω μάθει να φτιάχνω μερικά πράγματα..
Morgana, ο δικός μου ο έρωτας σίγουρα..προσέχω ιδιαίτερα τον άντρα που μαγειρεύει..αν δε φτιάχνει και γκουρμεδιές..

Street spirit, σωστός. Γι' αυτό σας αγαπάμε!

Unknown είπε...

Να σου πώ.. ακόμα το συζητάτε;;;
Γιατί δεν βλέπω να αναρωτιέσαι τί θα φάτε σήμερα..

Χτες φάγατε τελικά;;;
Ναι; Τί; Πώς;

CGP είπε...

www.benitodelicatessen.gr
Σωτήρας...............

Katerina ante portas είπε...

-Χαριτωμένο!
Eλπίζω να είσαι καλύτερα απο την αλλεργία. Μου έχει συμβεί πολλές φορές Μαρίνα μου. Το δύσκολο είναι όταν υπολογίζεις το χρόνο να φτιάξεις κάτι και το αποκαλυφθέν να σου ανατρέπει και αυτό. Σκέψου για παράδειγμα να υπολογίζεις να ψήσεις μπριτζόλες και να σου βγαίνει..κιμάς που θέλει το χρόνο του να τον πλάσεις!

Marina είπε...

Darthiir, λαιμαργούλη. Λοιπόν προχθές φάγαμε χοιρινές κορτεζίνες ψημένες στο γκρίλ. Πρίν ψηθούν τις πασαλείβω με ένα μείγμα λαδιού και Garam Massala (ένα ινδικό μείγμα μπαχαρικών) και λίγο αλατάκι. Και πατάτες φούρνου (έχω βρεί ένα τενεκέ λίπος πάπιας. Αντί για λάδι ρίχνω απο αυτό στις πατάτες και γίνονται ΜΟΥΡΛΙΑ). Και τη γνωστή πράσινη σαλάτα.

Katerina ante portas, σε ευχαριστώ καλή μου. Η αλλεργία πάει και έρχεται..άστα να πάνε. Πόσες φορές την έχω πατήσει με το κρέας δεν λέγεται. Οταν τυχαίνει να έχω περιορισμένο χρόνο για να μαγειρέψω π.χ. να έχω διαθέσιμες 2 ώρες, οπότε οι μπριτζόλες είναι το ιδανικο και να έχω βγάλει κρέας για βραστό που θέλει το χρόνο του..με πιάνει τρέλλα..

Butterfly είπε...

Αυτόν τον εφιάλτη τον έχω ζήσει στο παρελθόν πολλές φορές. Ευτυχώς τώρα τα περισσότερα μεσημέρια η μονάκριβη κόρη μου τρώει στην μαμά μου. Και η καλή μου μητερούλα όταν πάω να την πάρω μετά την δουλειά με ρωτάει:"κορίτσι μου έχεις μαγειρέψει? Να σου βάλω να φας?"
Λατρεμένες μανούλες!!!!!

snikolas είπε...

Μαρίνα μου οι ψυχοσωματικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό μετά από ξαφνική και βίαιη αλλαγή του μενού είναι πολύ βαριές. Έχουν καταγραφεί, εμμονές για το προηγούμενο μενού, προσωρινή τύφλωση, προσωρινή κουφαμάρα, παλιμπαιδισμός στα ανώτατα levels με κλάματα, κρίσεις πανικού και βίαιη συμπεριφορά!


Προς Κ, νομίζω πως την τρόμαξα αρκετά. Τα χρήματα που συμφωνήσαμε παρακαλώ να κατατεθούν στον λογαριασμό μου το αργότερο σε 2 εργάσιμες.

CGP είπε...

Η Μαρίνα δεν τρομάζει από κάτι τέτοια. Βλέπεις έχει κάνει δύο γάμους, και δεν ιδρώνει το αυτάκι της. Φοβάται μόνο της κατσαρίδες και το excel

henrygrey είπε...

Μπιφτεκάκια με ούζο??? Πρώτη φορά τ' ακούω αυτό. Ωραία σελίδα το hungy.gr παρεπιπτόντως. Μ' αρέσει το διπλωματικό σου σκεφτικό με τις πάστες :)

Φιλιά!

Unknown είπε...

Αργούν πολύ αυτά τα μπιφτέκια ούζου;;;;

Marina είπε...

Butterfly, καλά εσύ είσαι τυχερούλα, έχεις τη μαμά σου που σας ταϊζει όλους..

nikola skoura, δεν φοβάμαι..τσ τσ!

cgp για να σου πώ μικρέ, δεν χρειάζεται να τα λέμε ΚΑΙ ΟΛΑ...

henrygrey, είναι πολύ ωραία άμα τα δοκιμάσεις. Η συνταγή βέβαια λέει για κεφτέδες, αλλά την προσάρμοσα στις ανάγκες μας. Οσο για τις πάστες το έκανα για να γλυτώσω τη μουρμούρα

morgana, απορώ που δεν ξέρεις!!Στην ηλικία σου (σαν γιαγιά που εισαι) υπέθεσα ότι θα ήξερες τα πάντα..Για δες, για δές η νέα γενιά των γιαγιάδων..

Darthiir, μη βιάζεσαι αυριο θα τα φτιάξω. Με ντίπ γιαούρτης (με αγγουράκι και μέντα-λιβανέζικο)

ellinida είπε...

Xεχ ξέρω καλά τι εννοείς . Να νομίζεις ότι έχεις βγάλει μπριζόλες από την κατάψυξη και να βγάζεις κρέας για τα σκυλιά . Η αλήθεια είναι ότι έχει πιό πολλά μέσα για τα σκυλιά ο καταψύκτης παρά για μας !
Πας μετά να το μαγειρέψεις και ωλαλά ... Αλλά εγώ το δικό μου το έχω εκπαιδευμένο . Οτι και να του βγάλω "ευχαριστώ ήταν υπέροχο θα μου πει" . :)))

Marina είπε...

ellinida, ε, όχι και να τον ταϊσω σκυλοτροφή..λυπηθείτε με. Κρίμα είναι..