Πέμπτη, Μαΐου 11, 2006

Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κομοτηνή

Σχεδιάζουμε με τον Κ ένα ταξίδι με αυτοκίνητο σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή για τέλη Ιουνίου. Δεν θα ανέβουμε μόνοι μας, θα έχουμε μαζί μας 5μελή οικογένεια φίλων απο Ιρλανδία και μικρά παιδιά. Θα ταξιδέψουμε απο τον παλιό παραλιακό δρόμο, μέσω Τεμπών, αλλά θα γυρίσουμε απο την Εγνατία, Γρεβενά, Μετέωρα, Καρδίτσα να δούμε κάποιους συγγενείς, Λαμία, Αθήνα.
Στη Θεσσαλονίκη θα μείνουμε σε ξενοδοχείο εκτός κέντρου, (για να μην έχουμε τα ίδια τα περσινά με τα πρόστιμα που φάγαμε όταν αφήσαμε το αυτοκίνητο έξω απο το Ηλέκτρα), για 3 ημέρες στην αρχή, μετά η φίλη μου θέλει να κάνει μπάνιο στην Χαλκιδική (τόχει καϋμό), θα πάμε όμως και στη Βεργίνα.
Μετά λέμε να πάμε Κερκίνη, Βόλβη, Δράμα, Καβάλα και να μείνουμε στην Κομοτηνή (άν φθάσουμε ώς εκεί και δεν κολλήσουμε αλλού) γιατί όλοι μας είμαστε παρορμητικοί ταξιδευτές και παρασυρόμαστε εύκολα..
Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει ιδέες για το τι να κάνουμε? Τη Θεσσαλονίκη την ξέρω, έχουμε πάει 1-2 φορές, αλλά από μετά τις Σέρρες δεν ξέρω τίποτα, ούτε έχω πάει ποτέ μου, άρα θα είμαστε το ίδιο τουρίστες όπως οι φίλοι μας.. Επίσης να μείνουμε Καβάλα ή να πάμε καρφωτοί Κομοτηνή και απο εκεί στα γύρω μέρη? Θα έχουμε στη διάθεσή μας 1 εβδομάδα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

10 σχόλια:

. είπε...

η Δράμα έχει το γνωστό "νησάκι", ένα μέρος στο κέντρο όπου υπάρχει μια ταβέρνα ανάμεσα σε νερό, γεφυρούλες και δέντρα.
Η ξάνθη έχιε την παλιά πόλη, παραδοσιακά όμορφα σπίτια, στο ύψωμα της πόλης.
Η κομοτηνή έχει στο κέντρο (οδος Ερμού) σοκάκια με πέτρα όπου μυρίζει ψημένος καφές ελληνικός (προτείνω να αγοράσετε στραγάλια, ελληνικό καφέ και σουτζούκ λουκούμ), μπορέιτε να ανεβείτε και στη Νυμφαία, το βουνό μας, όπου υπάρχει και ένα αναψυκτήριο. Αν έχει ζέστη, προτέινω φαγητό στην Πάνδροσο (3 χλμ από κομοτηνή) όπου υπάρχει πραγματικά πολλλή δροσιά και καλό φαί, ή τη Μαρώνεια, ένα χωριό με βουνό και θάλασσα για κατσικάκι ή ψάρια.
Η καβάλα φυσικ'ά έχει το λιμάνι και όλη την παραλία μπροστά που είναι όμορφη, ιδιαίτερα το βράδυ.

Καλή εκδρομή =)

. είπε...

Α! ξέχασα και κάτι άλλο.... (σόρρυ αλλά επδιή μιλα΄ς για την πατρίδα μου, δεν κρατιέμαι...)

στάση στο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο νερό και πας εκεί από μια γεφυρούλα. Είναι ο Αγιος Νικόλαος στο Πόρτο Λάγος (εκεί βαφτίστηκα κιόλας), και αν θέλετε μπανάκι, το φανάρι/αρωγή (20 λεπτα από κομοτηνή προσ ξάνθη) έχει καθαρή θάλασσα και βολική για μπάνιο γιατί δεν ε΄χει βράχια, βαθαίνει αργά κτλ

καλά να περάσετε βρει!

mn8 είπε...

Ε να μην μιλησω κι εγω για την πατριδα μου;;; Αν εχετε χρονο οταν περασετε απο τα Γρεβενα, πηγαινετε στο χιονοδρομικο κεντρο της Βασιλιτσας ή στην Βαλια Καλντα ή στην Αετοφωλια της Πινδου [μια ταβερνα μεσα στο δασος...]. Απο την πολη μεσα μην τυχον και περασετε, μια αηδια ειναι ;)

Unknown είπε...

Αγκρρρ...
Ξαναγράφω:

Η Καβάλα είναι όντως όμορφη το βράδυ. Πήγαινε από απόγευμα όμως για να κάνεις βόλτες στο γραφικό λοφάκι. Την επόμενη ξεκίνα νωρίς. Πήγαινε στον Νέστο αλλά μην πας στο Δ. Πήγαινε αριστερά στα χωριά και μπές περπάτα μέσα στο φαράγκι μεχρί ψηλά ψηλά.
Μετά πας αν θες στο Δ. Το απόγευμα φαγητό στην Ξάνθη και ύπνο!

Unknown είπε...

Συμφωνώ με τα παιδιά, Βάλια Κάλντα στα Γρεβενά, για το όργιο της φύσης και για φαγητό προτείνω στην αετοφωλιά, επίσης φοβερό για μένα είναι το φαράγγι Πορτίτσα, όπου έχει και μια γέφυρα, αν σας αρέσουν οι γέφυρες τότε να πάτε και στη γέφυρα του Αζίζ Αγά (αν θες φωτό να δεις μπες στο αρχείο μου Νοέμβριο 2005 έχω κάμποσες). Στη Θεσσαλονίκη σίγουρα θα έχεις πάει στην Άνω Πόλη, στα Κάστρα αλλά αξίζει άλλη μία βόλτα εκεί. Βόλτα επίσης στον Νέστο και στην υπέροχη πόλη της Ξάνθης και ωραίο φαγητό έχει εκεί, υπέροχα λουκάνικα και φοβερά σιροπιαστά. Στο Πόρτο Λάγος υπάρχει ένα εντυπωσιακό εκκλησάκι μέσα στο νερό όπως είπε και η φίλη μαριλίνα πιο πάνω η οποία ξέρει πολλά, η Καβάλα επίσης είναι ωραία, από κει και πέρα δεν ξέρω άλλα...

Juanita La Quejica είπε...

Συμφωνώ με τον street, η Ξάνθη (η παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια) είναι υπέροχο μέρος Μαρίνα. Κοντά στο εκκλησάκι του Πόρτο Λάγος, στον υδροβιότοπο, μπορείς να θαυμάσεις φλαμίνγκος και να βγάλεις όμορφες φωτογραφίες. Θα σου πρότεινα να θέσεις το ίδιο ερώτημα στο hungry, υπάρχουν αρκετοί από εκείνα τα μέρη που θα σου δώσουν πολύτιμες πληροφορίες, ελπίζω.

Unknown είπε...

Ξανθη.Ειναι πανεμορφη
Γρεβενα.Η πολη δεν λεει πολλα πραγματα αλλα η περιοχη ολογυρα και κοντα στο χιονοδρομικο Βασιλιτσα ειναι απο τις πιο ομορφες που εχω δει ποτε

Marina είπε...

Σας ευχαριστώ όλους πολύ. Εγραψα όλες τις προτάσεις σας, ήδη τις μελετάμε.

0comments είπε...

Για κάνε μια προσπάθεια με:
http://calledrama.blogspot.com/
και
http://lacarabella.blogspot.com/

θα σε πουν πολλά και χρήσιμα για την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

vasvoe είπε...

τί ωραίες εκδρομές!!!
καλά να περάσετε!
και αν περάσετε από δράμα να επισκεφθείτε την μπλογκο-σιτρονέλλα και τον μπλογκο-ανχελίτο!!