Δευτέρα, Μαΐου 15, 2006

Επιστράτευση?

Ηρθε επίσημο χαρτί συστημένο σε μιά φίλη μου ότι σε περίπτωση επιστράτευσης η υπηρεσία ΚΕΟ θα χρειαστεί το αυτοκίνητό της μαζί με όλα του τα εξαρτήματα και Γεμάτο Ρεζερβουάρ να το πάει στο Αεροδρόμιο για να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο με οδηγό τη φίλη μου...
Πώς δεν έπεσε ξερή όταν έλαβε συστημένο το επίσημο αυτό έγγραφο με τον αριθμό του αυτοκινήτου της, το όνομά της, πλήρεις οδηγίες πότε να το παραδώσει, τι να κάνει αν της έρθει η πρόσκληση, τι να φοράει και αν θέλει να το πουλήσει στο εν τω μεταξύ ποιούς αρμόδιους πρέπει να ειδοποιήσει....Διευκρίνηση. Η φίλη μου δεν είναι στρατιωτικός, ιδιώτης είναι.
Αυτό ήταν κάτι που δεν το είχαμε ξανακούσει. Συνήθως επιτάσσουν οχήματα σε καιρό πολέμου, ναί?
Μήπως κάτι γίνεται πίσω απο τη πλάτη μας? Μήπως πρέπει να ορμήσουμε στα σούπερ μάρκετ και να κάνουμε στόκ σε μακαρόνια, γκαζάκια, μπισκότα, σπίρτα, πάνες, όσπρια και ότι γενικά υπάρχει στα ράφια...θυμάμαι μιά άλλη εποχή που χύμηξε ο κόσμος στα σουπερμάρκετ ΜΗΠΩΣ γίνει σύρραξη και σηκώσανε ακόμη και τις ζωοτροφές, πήραν και τα ράφια...
και καλά το αυτοκίνητο αλλά να έχουν την απαίτηση να το οδηγεί και η φίλη μου μές τη μάχη!! Αυτό κι αν είναι.. αντί για ραντεβού στον αέρα, ραντεβού στα Σπάτα..

23 σχόλια:

So_Far είπε...

Είναι σουρεαλιστικό σκηνικό αυτό με την επιστράτευση... τελικά έχει φαντασία ο ελληνικός στρατός και δεν του φαίνεται.

Λύσιππος είπε...

Και τότε ποιός θα πάει στο μέτωπο, οι Αλβανοί;

NetKerveros είπε...

Στην Ελλάδα όλα αυτά;;; Να κάνουν τι το αυτοκίνητο;;;

Chrisa είπε...

Xaxaxa!!! Το έχω ξανακούσει!!! Έτσι γίνεται!!! χαχαχα!!!!

Marina είπε...

so far

stg, αρα έχει ξαναγίνει..δεν ξέρω την μάρκα του αυτοκινήτου ξέρω ότι είναι 4χ4. Και 10 ετών περίπου

lυσιππε,έτσι όπως πάμε θα πάνε οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και όλοι οι άσχετοι..

netkerveros, Βεβαίως και στην Ελλάδα. Οπως διάβασα το χαρτί το θέλουν για μεταφορά έμψυχου και άψυχου υλικού..με οδηγό τη φίλη μου που τέλος πάντων δεν είναι και καμμιά έμπειρη οδηγάρα..

Chrysa, αφού το έχεις ξανακούσει (και όχι σαν ανέκδοτο) δεν μας το λές και σε μάς που κοιμόμαστε?

Και εκεί λοιπόν που αγόρασες το αυτοκίνητο των ονείρων σου , έρχεται ο κύριος ΚΕΟ και σου λέει, "φέρτο εδώ, επίταξη" και μπάϊ, μπάι. Και εν καιρό ειρήνης..

Marina είπε...

So far, μου κάνει εντύπωση πάντως πώς τους ήρθε τώρα που δεν γίνεται πόλεμος. Τότε με το Ιράκ, Σερβία, τίποτα..μήπως περιμένουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε?

snikolas είπε...

Έλεος! Τι είναι αυτά τα πράγματα; Αφού δεν ζήτησαν να έχει και ταπεράκια με έτοιμο φαγητό για του συνταξιδιώτες πάλι καλά!

τσέλιγκας είπε...

Έχουμε την αξιωματική θεώρηση που μας λέει ότι "γυναίκα στο τιμόνι, ο χάρος με ζυγώνει" ως εκ τούτου η φίλη σου με το 4x4 της μπορεί πραγματικά να ξεπεράσει και τον Μελ Γκίμπσον στο Φονικό Όπλο. Μιλάμε για την κλασική τακτική του ανταρτοπόλεμου.

Juanita La Quejica είπε...

Καλά, αν επρόκειτο να κάνω τον σωφέρ στον Μελ (με τα ωραία οπίσθια) να την έκανα την θυσία για την πατρίδα. Αλλά και πάλι, πολύ τραβηγμένο μου ακούγεται όλο αυτό. Και προφανώς συμβαίνει, απλά δεν έχει τύχει σε κάποιον δικό μας και έτσι δεν το ξέραμε μέχρι τώρα. Λέτε να επιτάξουν και το γαϊδουράκι του παππού μου στο χωριό; Ευτυχώς που δεν υπάρχει πια (το γαϊδουράκι, για τον παππού δυστυχώς, αν και έφτασε τα 95 πριν αποχαιρετήσει τον μάταιο τούτο κόσμο).

drskafidas είπε...

εχουμε πολεμο , μη το γελας μωρο μου... (τζιμακος πανουσης)

An-Lu είπε...

Μήπως ελέω ΕΛΤΑ ήταν πρωταπριλιάτικο? Ή μήπως έχουν αυτή τη γραμμή μόνο για τα 4Χ4???
Λέω...γιατί το Punto στην υπηρεσία της πατρίδας μας....δεν τους βλέπω καλά τους φαντάρους!

Marina είπε...

snikola, δεν ζήτησαν..σνίφ, σνίφ..

Tσέλιγκα, αν γίνει πόλεμος και το αυτοκίνητο επιταχθεί, να είσαι σίγουρος ότι ουδείς θα ασχοληθεί με το οδήγημά της..θα τρέχουμε όλοι εδώ και εκεί..

Juanita, μη κάνεις όνειρα για οπίσθια και αγοράκια..θα σου τα κόψει ο Στρατός αυτά σου τα κολπάκια..Εξάλλου ο Μέλ γέρασε τώρα, δεν είναι όπως παλιά..προβλέπεται η φίλη μου να φορτώσει στρωματσάδες, όπλα και ότι άλλο..

drskafidas, πάντα έλεγα ότι ο Πανούσης είναι πολύύύύ μπροστά απο τα γενόμενα.

Marina είπε...

an-lu, δεν είναι καθόλου ανέκδοτο. Επικοινώνησε η φίλη μου χθές με το ΚΕΟ και της είπαν ότι αργά ή γρήγορα τέτοια έγγραφα θα λάβουν όσοι έχουν 4χ4 ή μεγάλες μηχανές για περίπτωση πολέμου. Την καθησύχασαν κιόλας αλλά επέμειναν ότι δεν πρόκειται για λάθος.
Εχουμε τρελλαθεί εντελώς

vasvoe είπε...

ε δεν πάνε καλά.

που θα έδινα εγώ το αυτοκινητάκι μου στον ελληνικό στρατό.

αυτοί που αγαπάνε την πατρίδα να δώσουν το δικο τους!!

όσο για το ποιοι θα πολεμήσουν... κανείς!! ουφ!!

So_Far είπε...

Τί να σου πω, δεν ξέρω αν παίζεται κάτι. Βέβαια υπάρχει και εκείνο το έγγραφο που έστειλε το ΥΠ.Εξ νομίζω της Μεγ. Βρεττανίας στο προξενείο τους στη Θεσ/νίκη στο οποίο τους ζητούσαν να διερευνήσουν την επάρκεια και την ικανότητα των νοσοκομείων της πόλης ( αυτό είχε ξαναγίνει στα πλαίσια της Ολυμπιακής προετοιμασίας ) αλλά τώρα φαίνεται κουφό και ξεκάρφωτο. Να ετοιμάζεται κάτι στο Κόσσοβο μέσα στο καλοκαίρι ;

vasvoe είπε...

Ρε ουστ!!!

Marina είπε...

αβεσσαλώμ, καλέ μου εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα φύλλα, τίνος είναι το αυτοκίνητο, αλλά με το όλο θέμα που έσκασε σαν βόμβα..με το γεγονός ότι προετοιμάζεται η χώρα για πιθανή σύρραξη..λάου, λάου, χωρίς καμμία ανακοίνωση..χωρίς καμμιά ενημέρωση. Και βέβαια συμφωνώ ότι πρέπει να είμαστε proactive αντί για reactive, αλλά μία ανακοίνωση δεν θα έβλαπτε, έτσι δεν είναι? Βεβαίως σε ένα πόλεμο, άντρες-γυναίκες θα βοηθήσουν, μιά πατρίδα έχουμε ντροπή θα ήταν να την αψηφούμε όταν μας χρειαστεί.

vasvoe, δυστυχώς δεν έχεις επιλογή. Οσο και ειρηνίστρια να είσαι ή και αντιρρησίας συνείδησης, άπαξ και γίνει σύρραξη, δεν σε παίρνει να κάνεις αλλιώς, ή θα ενωθείς με τους άλλους ή θα πεθάνεις.

so far, πιστεύω ότι κάπου αποφάσισε ο Ελλ. Στρατός να γίνει μυρμήγκι, να μαζεύει για να έχει..Ομως έπρεπε να ενημερωθεί ο κόσμος, ότι "παίζεται" και αυτό, όχι στο κούκου να λαμβάνει η κάθε κυρούλα ΄χαρτιά πιθανών επιτάξεων..γιατί ο άλλος τρελλαίνεται..

vasvoe είπε...

δλδ να αρχίσω να μαζεύω την οικογένειά μου στην ελβετία παιδιά;

vasvoe είπε...

αβεσσαλώμ, το συνεχίζεις.

βγάζεις πολύ γρήγορα συμπεράσματα από μια μου φράση.
συμπεραίνω κι εγώ λοιπόν πως μάλλον είσαι ψυχοπαθής που δεν μπορεί αν ανεχτεί οι άλλοι να μην έχουν τις ίδιες ιδέες.

για την ακρίβεια, τους θεωρεί και κατώτερους. δλδ, είσαι ΚΑΙ φασίστας.

άντε ξεκόλλα, κολλημένο.

kai den 8a epekta8o, giati eimaste se xeno blog.

Marina είπε...

Βρε! Γιατί μαλώνετε στον αχυρώνα μου?
Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τις απόψεις του.

Αβεσσαλώμ, τι πάει να πεί "να δημιουργηθεί στον κόσμο ψυχολογία πολέμου αν αρχίσουν και ενημερώνουν.." διαφωνώ Τι είναι αυτό, αποφασίζουμε (στη λούφα) και διατάζουμε? ΟΧΙ και πάλι όχι. Χρειάζεται το κράτος να ασχολείται με τον πολίτη, να εξηγεί αντί να προσπαθεί να του τη φέρει..έτσι και ο πολίτης θα μάθει να εμπιστεύεται το κράτος.

Marina είπε...

Βεβαίως είναι λογικό να ξέρουμε, ακόμα και πότε θα γίνει σεισμός και που..
Δήλαδή ο πολίτης είναι μόνο για να τα ακουμπάει στους φόρους και μετά να κοιμάται?
Ε! Οχι!.

x είπε...

σουρεάλ.
όταν ήμουν έγκυος, με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν να πάω για εκπαίδευση (δεν θυμάμαι για πόσο, έναν μήνα, μια εβδομάδα;) ώστε να είμαι έτοιμη σε περίπτωση πολέμου.
το παιδί μου με έσωσε τότε! αν με ξαναπάρουν ποιος θα με σώσει??

Marina είπε...

chloe, θυμάμαι παλιά τη μαμά μου και τις φίλες της να πηγαίνουν σε υποχρεωτικά μαθήματα αεράμυνας που γίνονταν τα σβκ στα δημόσια σχολεία της περιοχής...Εντάξει τα βασικά τους δίδασκαν..δεν τις σκότωσαν κιόλας..