Κυριακή, Μαΐου 21, 2006

Star Trek, 12 points

Ναι για την Εurovision λέω...Κάθε χρόνο ορκιζόμαστε ότι θα είναι η τελευταία φορά που στηνόμαστε για αυτή την μ%%%%κιούλα, και κάθε χρόνο αθετούμε τους όρκους μας και στρωνόμαστε να δούμε μόνο τον τελικό όμως.

Τα τραγούδια ήταν συνηθισμένα, χωρίς καμμιά μουσικότητα τα περισσότερα, άχρωμα, άοσμα τραλαλάκια, που μάταια προσπαθούσαν να εντυπωσιάσουν..με τα νούμερα του τσίρκου που η κάθε χώρα είχε σκαρφιστεί για να κερδίσει το βραβείο..

Και όταν εμφανίσθηκαν τα τερατάκια πεταχτήκαμε επάνω γιατί σκεφτήκαμε τους Κλίνγκον στο αγαπημένο μας Star Trek...τα τερατάκια που κυριαρχούν σε όλα τα παιδικά παιχνίδια απο τα πιο αθώα Pokemon μέχρι τα άλλα που παίζουν τα πιό μεγάλα παιδάκια σε PSP & Nintendo. Και βέβαια κερδίσανε αφού τα παιδιά/έφηβοι/ενήλικες που ασχολούνται με αυτά τα παιχνίδια, τους είδαν και αγαλλίασε η καρδιά τους..είδαν κάτι γνωστό απο τα τετριμμένα σαχλοτραγουδάκια που παραπέμπουν στα "μία απο τα ίδια".

Α! Ναί η Βίσση..καλή ήταν η Βίσση αλλά το ίδιο τραγούδι θα μπορούσε να το πεί πρίν 20 χρόνια..να γονατίζει στη σκηνή και να παραληρεί..να την λυπηθούν που τα δίνει όλα..
Τέλος εποχής κυρία Βίσση, ο νεαρόκοσμος το βλέπει αλλιώς..
Αυριο και όλη την επόμενη εβδομάδα στα πρωϊνάδικα θα κτυπάνε ενέσεις, θα σκίζουν τις κυλόττες τους και θα καίνε τα σουτιέν τους.. για την αδικία, για την έλλειψη μουσικότητας, τον ξεπεσμό..που ήρθανε οι εξωγήϊνοι και διώξαν τους ανθρώπους..
Χάρηκα πάντως πολύ που κέρδισαν οι Κλίνγκον..

17 σχόλια:

paragrafos είπε...

Δεν παρακολουθώ τέτοιες εκδηλώσεις γιατί - εκτός των άλλων - αν τύχει καμιά φορά να δούμε τηλεόραση, κλείνουνε εντελώς τη φωνή για να μη ξυπνήσει το παιδί που διαθέτει οξύτατη ακοή ή και περιέργεια.

Πάντως, αφού διάβασα το λιτο αλλά ουσιωδέστατο σχόλιό σου, ήταν σα να είδα ό,τι έγινε και σαν να βλέπω από τώρα το μέλλον αυτού του ευρ. "πολιτιστικού" θεσμού.

Με αγάπη

Παράγραφος

So_Far είπε...

Εμένα πάλι με πιάνει το "τραλαλα-τραλαλο" και τον βλέπω το διαγωνισμό κάθε χρόνο. Χωρίς εθνικές εξάρσεις και άλλες αηδίες, απλά για να περάσω καλά. Η Βίσση δεν θα έβγαινε ακόμα και αν οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι ήταν μουγκοί. Το είπες πολύ καλά στο ποστ: "τέλος εποχής" . Αυτό τα λέει και τα εξηγεί όλα. Όπως και το ότι η Ευρώπη αλλά και εμείς, θέλουμε άλλες εικόνες γιατί έχουμε χορτάσει από τα συνηθισμένα. Οι Φινλανδοί - μια χαρά παιδιά - όπως και οι Άγγλοι που για μένα το κομμάτι τους θύμιζε Αγγλικό σχολείο στη δεκαετία του '70 ( νοσταλγία και έτσι ). Αλλά δυστυχώς δεν πήγαν καλά... Του χρόνου πάλι...

Serenity είπε...

@ Marina: Εγώ δηλώνω απούσα από το υπερθέαμα, αν και διαπιστώνω ότι τελικά η Ευρώπη διαθέτει χιούμορ... Μόνο έτσι μπορώ να δικαιολογήσω την πρωτιά αυτή...

@ Αβεσσαλώμ: Μη φρικάρεις, καλέ μου :) Δεν προσδιοριζόμαστε πολιτιστικά από αυτές τις εκδηλώσεις, μην τρελαθούμε δηλαδή... Ο πολιτισμός ή είναι αλλού ή έχει πάει... διακοπές!

CGP είπε...

Εγώ προτείνω να δημιουργηθεί το lordi test γιά τον προσδιορισμό του χάσματος των γενεών. Δηλαδή σε όποιους αρεσε το τραγούδι της Φινλανδίας ανήκουν στους νέους. Σε όσους δεν άρεσε το τραγούδι δεν ανήκουν στην νεολαία. Σε αυτούς που άρεσε το τραγούδι ηχητικά αλλά όχι και σαν σκηνική παρουσία είναι πρώην νεολαίοι που αργά αλλά σταθερά μεγαλώνουν και εγκαταλείπουν τον χώρο των νεολαίων.

jojo είπε...

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Μαρίνα!

και επιτέλους,
δεν μας χρωστούσαν καμμιά νίκη που την είχαν μέρες τώρα (μην πω μήνες) για σίγουρη και όλοι τους έχουν τρελλαθεί να προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα...

και φυσικά ο καθένας να λέει το μακρύ του και το κοντό του και να δίνει τη δική του εξήγηση στο γιατί έχασε η Αννα.
Εχασε παιδιά, πάει και τελείωσε!
Χωνέψτε το!

Ανώνυμος είπε...

είδα και εγώ την Eurovision,και έχω να πω κάποια πράγματα.

Η ΕΡΤ στην οργάνωση έσκισε,το οπτικό θέαμα μεγαλειώδες,εντυπωσιακό,φινετσάτο αλλά και πολύ λιτό,αξιοπρεπές-αρκεί μόνο ενα αρχαίο ελληνικό θέατρο σαν σκηνή για να εντυπωσιαστούν εκεί έξω στην Ευρώπη που κάνουν πολλές μπούρδες και φανφάρες σε διαγωνισμούς της eurovision.

Η Δάρρα στην έναρξη εξαιρετική,το δρώμενο του Φωκά εξίσου(ευτυχώς που στο Βυζάντιο δεν έδειξε κανονικά τον Κωνσταντίνο-γιατί διαφορετικά θά'χαμε αντιδράσεις).

έρχομαι στην Βίσση τώρα.Καλό κομμάτι,οχι όμως και για πρώτη θέση.(γνώμη μου)

γνώμη μου πάλι,θα ήθελα να έβγαινε είτε η Νορβηγία με το Κέλτικο είτε η Βοσνία με το πολύ ατμοσφαιρικό.

ralou είπε...

Κλινγκον, Κλίνγκον!
Επι το φρικαλεότερον βεβαίως βεβαίως!
Μπράβο βρε marina και όλο το βράδυ αναρωτιόμουν, γιατί κάτι μου θύμιζαν!

Marina είπε...

paragrafe, κάποια στιγμή θα χρειαστείς να ανοίξεις την τηλεόραση όταν μεγαλώσει το παιδί..και μετά αντε να του εξηγείς για αυτά που θα βλέπει.

so far συμφωνώ. Αυτό το τέλος εποχής πρέπει να το καταλάβουν πιά οι Νεοέλληνες..ο νεαρόκοσμος του σήμερα είναι το μέλλον του αύριο ..και δεν μασαει.

aβεσσαλώμ, γούστα είναι αυτά

Serenity παρόλλο που δεν βλέπω τηλεόραση (την κατήργησα εδώ και 9 μήνες περίπου) τη Γιουροβίζιον την είδα σε φιλικό σπίτι και έφριξα. Δεν έχω καμμία αντίρρηση για τους Lordi, μέσα στις άπειρες σαχλαμάρες και κακογουστιές ήσαν οι μόνοι που στεκόντουσαν.

cgp, συμφωνώ απόλυτα

Jojo, χρειάζεται να ξεκολήσουμε λίγο σαν λαός απο τα γνωστά καρβελικά ακούσματα και να στραφούμε σε άλλες πιό ποιοτικές που δεν προωθούνται κατάλληλα. Η Ελλάδα έχασε γιατί δεν πρωτοτύπησε. (Το κόστος του ρούχου της Αννας, δεν το θεωρώ πρωτοτυπία, κατάντια το θεωρώ). Φινίτο. Και εις άλλα με υγεία.

φονταμελιστή θα συμφωνήσω μαζί σου για την Δάρρα και για το θέαμα ήταν όντως πολύ εντυπωσιακό. Απ' όλα τα τραγούδια το της Βοσνίας μου άρεσε καλύτερα.

Unknown είπε...

Την γιουροβίζιον την βλέπεις για τα γκομενάκια και τις εμφανίσεις τους..
Και επειδή προτιμώ τα live.. πήγα βόλτα αντί να κάτσω να την δώ...
Είδα περισσότερα... :ppp

Νicola Beerman είπε...

Eγω χωρις μαλακιες,ειχα να δω τη γιουροβιζιον απο τοτε που βγηκε πρωτος ο Τοτο Κοτουνιο(Ιταλια).

Juanita La Quejica είπε...

Δεν είδα καθόλου Eurovision αλλά είδα απόσπασμα των νικητών και της Βίσση στις ειδήσεις. Η Βίσση όπως τα λες, μου θύμισε την εποχή που χτυπιόταν με το 12, τότε ήταν εντυπωσιακή, τώρα... δεν είμαι σίγουρη. Για τους νικητές, ήταν πραγματικά ένα αστείο και από πλευράς εμφάνισης και από πλευράς μουσικής. Ίσως ό,τι χρειαζόταν για να συνειδητοποιήσουμε για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για ένα τηλεοπτικό πανηγύρι.

So_Far είπε...

Πολύ καλά θα κάνει ο νεαρόκοσμος να ξεκολλήσει από τα συγκεκριμένα ακούσματα, γιατί δεν είναι και κατάσταση αυτή : να ακούει το 20χρονο τα ίδια με τον 50άρη. Έλεος πια ! Γι' αυτό χάρηκα με τους Lordi αλλά και με τους Λιθουανούς. Έκαναν μία πρόταση πέρα από τα συνηθισμένα. Αν και από ό,τι θυμάμαι τα extreme στο συγκεκριμένο διαγωνισμό πήγαιναν πάντα καλά όπως ένα τούρκικο συγκρότημα πριν από 2 χρόνια αλλά και κάτι Μολδαβοί. Λοιπόν γιατί όχι; Τώρα βέβαια το γέλιο θα πέσει με τον προβληματισμό της ΕΡΤ για την επόμενη χρονιά. Λέτε να αρχίζουν να παρελάζουν από το ραδιομέγαρο γκοθάδες, μεταλλάδες και νεοπάνκηδες;

An-Lu είπε...

Πάντως την πλάκα τους την είχαν....επιράζει που ούτε στα ημιτελικά ούτε στο επινίκειο μπόρεσα να ακούσω καθαρά το τραγούδι τους?

Katerina ante portas είπε...

Σύμπτωση; Δεν ξέρω αλλά δες τι έγραψε ένας σχολιαστής blog μιας δημοσιογράφου της Quardian:

..but let me just say that since Lordi won Eurovision last night I believe in the EU again. Why? Because this year's Eurovision showed that the people (and not the elites) of Europe take themselves seriously enough to laugh into the face of this inane circus called Eurovision and its vision for Europe.

Xα, τερατολαγνεία λοιπόν το μέλλον, η αισθητική της Ευρώπης.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρουσσόπουλος γιατί δεν απένειμε το βραβείο στα "τέρατα"?

CGP είπε...

Πολυ καλη ερώτηση.

Προφανώς τον διακρίνει έλλειψη χιούμορ και πλεόνασμα σοβαροφάνειας.

Marina είπε...

Darthiir, μου φαίνεται ότι σε πήρε το μάτι μου στο Χόντο..να παρακολουθείς..γενικώς..

Nicola, μα πόσο χρονών είσαι, παπού?

Juanita, σκέτο πανηγύρι τίποτ' άλλο. Ακριβό όμως. Με ξένα κόλλυβα κάνεις τα καλύτερα μνημόσυνα (εμείς θα τα πληρώσουμε τα κόλλυβα)

So far, για του χρόνου η Ελλάδα θα βάλει βλαχοροκ συγκρότημα με πρωταγωνιστή έναν αληθινό πίθηκο να χορεύει κλακέτες..

an-lu, σίγουρα κάνανε μπούγιο..πολύ γέλασα όταν η Ελλάδα τους έδωσε το 12άρι και ο Κωστάλας στραβοκατάπινε όταν το ανακοίνωνε..

Katerina, χρειαζόντουσαν στη Eurovision οι Lordi, έτσι όπως έχει καταντήσει ο θεσμός της, στο τέλος θα βγάλει και λιοντάρια να τραγουδάνε..

φονταμενταλιστή, προφανώς γιατί φοβήθηκε μήπως γίνει ρόμπα..