Τρίτη, Νοεμβρίου 14, 2006

Πύρρα Τρικάλων

Για το σβκ είχαμε πρόσκληση απο τα ξαδέλφια μας να πάμε εκδρομή στην Πύρρα - Τρικάλων. Θα περνάγαμε απο την Καρδίτσα να δούμε κάτι συγγενείς και μετά θα ανεβαίναμε πρός το χωριό. Πρώτη στάση στα Καμμένα Βούρλα για έναν καφέ. Ζέστη 16 βαθμών και μία θάλασσα λάδι.
Στην Καρδίτσα έπεσε λίγο η θερμοκρασία, πήγε 13 βαθμούς αλλά ήταν ακόμη καλά. Φθάσαμε στην Πύρρα στις 18.00 και το κρύο ήταν τσουχτερό, τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω σχεδόν 0 βαθμούς. Αμέσως ανάφτηκε το τζάκι και τα καλοριφέρ και άρχισε μία δυνή κρασοκατάνυξη..για να ζεσταθούμε όχι για άλλο λόγο.
Μετά παίξαμε Pictionary για 3 ώρες περίπου, μέχρι σαρωτικής νίκης των αγοριών (γαμ#$$%&*#$#$$%% τους) την οποία πανηγύρισαν δεόντως με χορούς, κραυγές και άσεμνες χειρονομίες. ΄Κόντευε 3 το πρωϊ όταν πήγαμε για ύπνο. Το πρωϊ του Σαββάτου που ανοίξαμε τα μάτια μας (με ολίγο πονοκέφαλο πρέπει να ομολογήσω μετά την χθεσινή οινοποσία), είδαμε το κάτωθι θέαμα απο το παράθυρο. Ειχε χιονίσει την προηγούμενη νύχτα και όλα σκεπαζόντουσαν απο μερικά εκατοστά μπαμπακιού. Το κάτι άλλο. Αφού θαυμάσαμε το θέαμα μας έπιασε μιά κινητικότητα, ένα πράμα..να φτυαρίσουμε το χιόνι, να ελευθερώσουμε τα αυτοκίνητα, να κάνουμε χιονάνθρωπο και να παίξουμε και λίγο χιονοπόλεμο...Ετσι για το καλό. Και μετά βγήκε ο ήλιος που άρχισε να λιώνει το χιονάκι προς μεγάλη δυστυχία μας. Ετσι πηγαμε βόλτα στο Περτούλι και μετά στην Ελάτη για φαγητό βγάζοντας άπειρες φωτογραφίες τοπίου, γεφυριών, και λιβαδιών πάνω στα οποία το καλοκαίρι οι Σαρακατσαναίοι στήνουνε χορό.
Είχα δεί απο την προηγούμενη μέρα αλλά και το Σάββατο πολλές αγελάδες αμέριμνες να περπατάνε στις χιονισμένες λοφοπλαγιές μασουλίζοντας φυλλαράκια δένδρων. Χάρηκα που τις είδα, μ' αρέσουν οι αγελάδες και η έκθεση του περασμένου εξαμήνου στην Αθήνα με είχε ενθουσιάσει.. μόνο που δεν πήγα να τις αγκαλιάσω.. Με απέτρεψαν οι φρόνιμοι. Γιατί όπως απεδείχθει ναί μεν είναι αργοκίνητες και ήσυχες, ( πολλά είδη έχουν κέρατα) άμα όμως αγχωθούν ή τρομάξουν απο ένα αμάξι δεν διστάζουν να το κουτουλήσουν. Ετσι μας συνέστησαν ΠΡΟΣΟΧΗ όταν πλησιάζουν οι αγελάδες, καλό είναι να σταματήσουμε κιόλας. Τι μαθαίνει κανείς..!!
Το απόγευμα, μετά το φαγητό, μαζευτήκαμε πάλι στο σπίτι γιατί είχε αρχίσει να πέφτει πηχτή ομίχλη και δεν θέλαμε να πάρουμε την ανηφόρα Περτούλι-Πύρρα στο σκοτάδι..μπορεί το χιόνι να γινόταν πάγος. Για άλλη μία φορά το τοπίο δεν μας πρόδωσε. Μαγεία και πάλι μαγεία.
Καθίσαμε στο σπίτι και παίξαμε Taboo και πάλι κέρδισαν τα αγόρια (γαμ%&*#$%%^τους) αλλά με λίγη διαφορά. Το βράδυ εμφανίσθηκε η κυρα Μαρούλω, μιά ωραιότατη αλεπου με τεράστια φουντωτή κοκκινωπή ουρά που ήρθε να πάρει τα περισσεύματα απο το μεσημεριανό τραπέζι που είχα φυλάξει σε μιά σακκούλα. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τη φωτογραφίσω. Η νύχτα έπεσε για τα καλά, αλλά η θερμοκρασία ανέβηκε στους 2 βαθμούς Κελσίου. Την επομένη Κυριακή το χιόνι είχε σχεδόν λιώσει, μόνο οι βουνοκορφές παρεμεναν σκεπασμένες.

Αρχισε η κατάβαση της επιστροφής.
Πύρρα, Νεραϊδοχώρι, Περτούλι, Ελάτη, Πύλη, Μουζάκι, Καρδίτσα, Δομοκός, Λαμία, Αθήνα.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω,σε κανα δυό βδομάδες που θα πάμε Περτούλι να το βρούμε χιονισμένο!!!!;)

snikolas είπε...

Πολύ όμορφα. Αυτές οι εκδρομούλες είναι πραγματικά super.

Ανώνυμος είπε...

αυτές οι εκδρομές σου αφήνουν μια ευχαρίστηση!
μιά δύναμη για να συνεχίσεις την ζωή στο χάος της πόλης

Σταυρούλα είπε...

Υπέροχες εικόνες! Μι αχαρά περάσατε! Είδατε και το πρώτο χιόνι!Μπράβο!

Marina είπε...

evelina Z13, σε 2 εβδομάδες θα είναι εκεί Αλπεις. Ηδη οι πρώτοι επίδοξοι σκιέρ βολτάριζαν στο χιονοδρομικό περιμένωντας το κατάλληλο ΧΙΟΝΙ.

snikolas, μωρέ για να ξεφεύγουμε λίγο

melomenos, μιά μικρή διακοπή ήταν, για νέες οπτικές παραστάσεις.

renata, το πρώτο χιόνι της περιοχής είδαμε. Στην Αθήνα βέβαια θα αργήσουμε (κι αν) να το δούμε. Πάλι καλά.

An-Lu είπε...

Πανέμορφα!!!!!
Πόσες ώρες σας πήρε το πήγαινε;

Juanita La Quejica είπε...

Μαρίνα, δεν βοηθάς λίγο την κατάσταση αφού μόλις επέστρεψες από αυτά τα μέρη;

http://www.hungry.gr/getarticle.asp?id=3958&coms=yes#comen

Unknown είπε...

Ζηλεύω, ζηλευω πολύ. Ειναι απο τις αγαπημενες μου περοχες στην Ελλαδα. Πριν κανα δυο χρόνια εψαχνα να βρω σπίτι να αγορασω στην περιοχη ( οχι στο Περτουλι, ειναι πανακριβα). Ξερει τιποτις ο Ξαδερφος, Μαρινακι?

Φιλια

Psipsinel είπε...

telia topia !
zilepsa
panta kala na pernas marinaki

Katerina ante portas είπε...

Tα κατάφερες και πάλι, μας ξετρέλλανες και μας ταξίδεψες με το ζωντανό σου κείμενο και τις ωραιότατες φωτογραφίες!
Μπράβο Μarina μου! Χριστουγεννιάτικα προεόρτια μοιάζουν!

Marina είπε...

an-lu, χωρίς στάση, 4,5 ώρες. Δεν μπορείς να τρέξεις πολύ γιατί στο Δομοκό κολλάς αν έχει ομίχλη.

juanita, ναί, ναι θα βοηθήσω όσο μπορώ.

tina, δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι εκεί τα ξαδέλφια, απλά διάλεξαν το μέρος επειδή έχουν εξοχικό. Για δοκίμασε στην περιοχή Πύρρας. Δεν έχει πολλά σπίτια, όμως έχει ζωή ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

psipsinel, σε ευχαριστώ πολύ και αντεύχομαι

katerina ante portas, ευχαριστώ πολύ. Το χιονάκι του Νοέμβρη σαν ψεύτικο μου φαίνεται..για να δούμε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα, λές να είναι μπαμπακένια?

Juanita La Quejica είπε...

Λες; Μακάρι...