Τετάρτη, Φεβρουαρίου 07, 2007

Κωνσταντίνος Ντε Γκρέτσια

Μετά απο όλα αυτά που γίνανε για τις καπελιέρες και τα κατωσέντονα του Τέως που δημοπρατήθηκαν καθώς και τα μακριά-κοντά λόγια που όλοι είπαν, μου δημιουργήθηκαν σκέψεις.
Γιατί να μην έρθει η βασιλική οικογένεια του Κοκό να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα? Ελληνας υπήκοος είναι εκ γενετής. Περιουσία - ένα σπίτι να μένει και ένα εξοχικό- έχει. Οπως ο κάθε ένας απο εμάς. Γιατί όχι? Ποιόν θα πείραζε αν ερχόταν?
Βλέπω όταν εμφανίζεται σαν επισκέπτης , μόνος ή με το σόϊ του, τρέχουν τα κανάλια να καταγράψουν το οδοιπορικό της βάπτισης στην κάτω Κουτσούφλιανη που την επέλεξε η μαμά-πριγκήπισσα γιατί αγαπάει τη φύση, καθώς και τα περιοδικά της κ.κ (κοινωνικής κριτικής) τσακίζονται να καταγράψουν πέρα απο τα συμβάντα (μιά απλή βάπτιση είναι μη τρελλαθούμε τώρα) τι φορούσε κάτω απο τον κορσέ της η μαμά του μωρού και ποιάς φίρμας ήταν οι πάτοι των παπουτσιών της Αννα-Μαρίας (αναρωτιέμαι για αυτού του είδους τους δημοσιογράφους, πώς τα βγάζουν πέρα στο επάγγελμα, μονίμως στο πάτωμα θα σέρνονται σαν τις σφουγγαρίστρες για να ατενίζουν κάτω απο τους ποδόγυρους) .
Οι παλιοί θα ξεσπαθώσουν εδώ και θα με στείλουν γρήγορα να διαβάσω ιστορία για το τι έγινε πρίν 40 χρόνια. Οταν ο Κωνσταντίνος ήταν νέος. Για τις λαμακίες που έκανε τότε θα πληρώνει ώσπου να τα τινάξει. Ο κόκκορας της δικαιοσύνη μίλησε και λάλησε.
Δηλαδή όλοι οι πολιτικοί που μας κυβερνάνε αυτά τα 40+ χρόνια ήσαν πολύ καλύτεροι του Τέως, ΔΕΝ κάνανε ποτέ λαμακίες, δεν είπανε ποτέ το λάθος πράγμα σε λάθος αυτί, δεν κάνανε ποτέ υπόκλιση σε ισχυρότερους (π.χ. ΗΠΑιώτες) ούτε τούρλωσαν τα οπίσθιά τους, δεν σκότωσαν κανέναν και ό,τι υποσχέθηκαν πρός τον Ελληνικό λαό,το εφάρμοσαν. Διάλειμμα ολίγον λεπτών να πάω να αγοράσω ποπ κόρν, όταν ακούω/βλέπω κωμωδίες μόνο τέτοια τρώω.
Τι πειράζει να έρθει εδώ ο Τέως?
Διακοσμητικός και ωραίος?
Θα ανακαινίσει τα σπίτια του, που αφότου τα πήρε το Ελληνικό Κράτος έγιναν κατάλληλα μόνο για τα ποντίκια (γιατί ως γνωστόν ότι είναι κρατικοπο πάει φούντο απο την αδιαφορία μας),
θα προσλάβει διάφορους για την δουλειά αυτή, άρα το χρήμα θα κυκλοφορήσει. Και μη μου πήτε ότι θα φέρει ξένους υδραυλικούς, αποφράκτες και μπογιατζήδες..
θα κάνει τις βόλτες του, αγοράζοντας, νοικιάζοντας μεταφορικά μέσα και ακουμπώντας χρήματα για φαϊ κλπ..και
θα δίνει τροφή στην Νέα Κουτσομπολική Τηλεόραση και στις φυλλάδες που κυκλοφορούν στα περίπτερα για το ποιός έκλασε δυνατώτερα απο τον άλλον την ώρα που οδηγούσε την Φόρσε στα σοκάκια της Κυψέλης
...κοινωνικό έργο θα προσφέρει ο Χριστιανός.
Τροφη στο λαό. Που τα κάνει επάνω του για τέτοια. Κι αν δεν με πιστεύετε ανοίχτε την ΤιΒι και δείτε την ακροαματικότητα του Αρναούτογλου.
Τι ?
Φοβάσθε καμάρια μου για τα λεφτά που θα του δίνει το Κράτος τζάμπα? Αν του δίνει δλδ. Διάλειμμα λίγων λεπτών να πάω να αλλάξω πάνα, χέστηκα τώρα απο το φόβο μου για το Εθνικό έλλειμμα.
Βρέ ζημιά που θα μας κάνει, θα φτωχύνουμε, θα χάσουμε πόντους απο τη μέση μας χωρίς δίαιτα. Θα τον ταϊζουμε τζάμπα.
Tell me something new
Γιατί τόσους τζάμπα πολιτικούς ξεγάνωτους μάγκες δεν ταϊζουμε? Ο Τέως θα μας κάψει?


11 σχόλια:

Despina είπε...

Μμμ... είναι λίγο λεπτό το θέμα.
Την άποψή μου δεν θα την πω γιατί...δεν είναι δική μου.
Μεγάλωσα με την ιδεολογία "όχι βασιλιά", οπότε το θέμα το έχω λίγο "τζιζ".
Λογικά όμως, ποιον θα ενοχλούσε αν ερχόταν σαν απλός πολίτης;

Marina είπε...

Το πρωϊ πήγα Εφορία. Στην ουρά που περίμενα άκουσα 2 άτομα να μιλάνε γι' αυτό το θέμα. Δεν ανακατεύτηκα αλλά μου δημιουργήθηκαν ερωτηματικά.

amo, και εγώ έχω μεγαλώσει με την ιδεολογία "ο βασιλιάς στη γλάστρα", ομως ότι έγινε-έγινε. Δεν μπορείς συνεχώς να ζείς με ρετσινιές. Ο Τέως σαν απλό πολίτης χωρίς να ανακατεύεται στη διακυβέρνηση, ποιόν θα πείραζε?

An-Lu είπε...

Έλα μου ντέ...το αν θα επιτρέψει ο Κοκός μας μάρανε...το ότι πρέπει να επιστρέψουμε 2,5 δις ευρώ στην Ε.Ε. λόγω λαμακίας του Horsehood, το κάνουμε γαργάρα ε;
Εμένα μια φορά, αυτό με πονάει πιο πολύ από τις κλουαζονέ αυγουλιέρες ;-)

Unknown είπε...

αν θυμάμαι καλά αυτός είχε πρόβλημα γιατί δεν ήθελε επώνυμο να έχει αλλά τον τίτλο του και μόνο. Ελεύθερη χώρα είμαστε ας έρθει όποιος θέλει αλλά να έχει τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με όλους τους άλλους ;)

Jason είπε...

Αυτός δεν είχε πρόβλημα με το επώνυμο.
Όπως είχε πει και ο ίδιος σε τηλεοπτική συνέντευξη, ας έρθω με ό,τι όνομα να είναι, με ό,τι διαβατήριο... μισή ντροπή δική του, μισή δική μου!

Άκακος είναι μωρέ ο καημένος.

αθεόφοβος είπε...

Aμ αυτός, και όλο το σκυλολόϊ του δεν θέλει να γυρίσει σαν απλός πολίτης που δεν θα είχε κανείς αντίρρηση.
Δεν είδες πως τον φωνάζουν έξω ,ο βασιλεύς της Ελλάδος άντε και μερικοί βάζουν μερικές φορές και ένα τέως.
Μην ξεχνάς ότι μετά μια χουντα και την καταστροφή της Κύπρου γεγονότα που στην ουσία είναι αποτέλεσμα της βλακείας του και της καμαρίλας που είχε γύρω του το 1/3 του λαού ψήφισε υπέρ της επιστροφής του.
Αυτό δε που έγραψες περιμένει.
Να υπάρξουν οι γενιές που δεν έχουν ζήσει τι σημαίνει κληρονομική βασιλεία του οποιουδήποτε ηλίθιου, και απο αυτόν στα παιδιά του, μαζί με όλο αυτό τον συρφετό κολάκων και ανικάνων που τρέφει γύρω της μια τέτοια μη εκλεγμένη κάστα.
Περιμένει ακριβώς αυτό που γράφεις για την σύγκριση του με τους πολιτικούς.
Τον οποιοδήποτε πολιτικό τον μαυρίζεις στις επόμενες εκλογές αλλά από τον βασιλιά δεν γλυτώνεις παρά μετά απο μιά εθνική καταστροφή και η ιστορία της Ελλάδας το έχει αποδείξει.
Οσο για τις τηλεοράσεις και τις κωλοφυλλάδες είναι γνωστό με τι τρέφονται,αίμα,στέμμα,σπέρμα.
Και το στέμμα είναι λαμπερό και τραβάει το πόπολο όπως οι λάμπες τα έντομα.Και καίγονται.

CGP είπε...

Παρακαλω προσοχή μεγάλη με τους τίτλους.
Ο Κ δεν ήτσν ποτέ βασιλιάς της ελλαδος αλλά βασιλιάς των ελλήνων. Αυτό του αφαιρεί εξ'ορισμού το τέως. Ο μοναδικός βασιλιάς της ελλάδος ήταν ο Οθων.

Τώρα το να γυρίσει πίσω το βλέπω χλωμό διότι δεν έχει τα χρήματα γιά να το κάνει, ενώ στο Λονδίνο, ζεί πολυ φτηνότερα. Ας μην ξεχνάμε ότι ζει "βασιλικά" 24 χρόνια χωρίς χορηγία.

Οσα και να είχανε στην άκρη, μετά από 24 χρόνια χωρίς μισθό, έ κάπου τελειώνουν τα έτοιμα. Εχει βέβαια τώρα τα 17 εκατ από τα ασημικά αλλά έρχονται και γεράματα....... Η επιστροφή του δεν είναι πολιτική αλλά οικονομική απόφαση.

Μία καλή λύση θα ήταν να κατέβαινε γιά Ευρωβουλευτής, αλλά δεν νομίζω να έχει φτάσει σε τόσο χαμηλό οικονομικό επίπεδο.

Απλά επαιξε και έχασε 2 φορές, μία φορά το 1967 (13 Δεκ) και άλλη μία το 1974 που δεν γύρισε όταν ο Στρατός ξαφνικά κατάλαβε ότι τα έκανε θάλασσα και ήταν ορατός ο κίνδυνος να ξαναγίνουμε βιλαέτι της τουρκίας.

Η ιστορία θα τον κρίνει τελεσίδικα, αλλά το αισθητήριο του λαού είναι αλάνθαστο και κάτι ήξερε από το 1975 και τον καθαίρεσε γιά παντα.

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Ας επιστρέψει όλα αυτά που έκλεψε κι ας μήνει σε μια γκαροσνιέρα στην Κυψέλη...
Εγώ το συγχωρώ το παιδί..

Ανώνυμος είπε...

ρε το Κοκό....

οσο για τη φήμη που κυκλοφορεί πως πίσω απο την απόφασή του να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα,είναι η ίδρυση Βασιλικού κόμματος και η επαναφορά του Πολιτειακού,να σκεφτούν κάποιοι πως θα κόψει πολύ λαό ειδικά απο τους ψηφοφόρους του Καραμανλή.

εμένα πάλι μαρέσει πολύ η Μαρί Σαντάλ.

Marina είπε...

An lu, όπως και εσύ βαρέθηκα τις λαμακίες της πολιτικής. Φτάνει πιά!

street spirit,Jason εδώ που τα λέμε δεν έχει επώνυμο, ήταν ο Κωνσταντίνος της Ελλάδος. Αυτό και μόνο. Ετσι το έκανε Ντε Γκρέτσια. Απ' ότι έχω ακούσει ψάχνει να βρεί σπίτι εδώ. Οχι να μείνει στα παλιά γιατί έχουν κατασχεθεί.

aθεόφοβε, με αυτές τις απόψεις έχω μεγαλώσει και εγώ. Ετσι μου λέγανε οι γονείς μου και άλλα τόσα γιατί εκείνοι τα είχαν ζήσει απο κοντά τα γεγονότα τότε. Αν έρθει δεν θα έρθει με τους παλιούς του τίτλους και αρμοδιότητες, σαν απλός κάτοικος θα έρθει. Δεν νομίζω καμμία κυβέρνηση να του δώσει εξουσία. Τώρα αν μαζέψει κοντά του το σκυλολόϊ που λές, δεν θα είναι και ο πρώτος. Κύττα γύρω σου.

cgp. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Ομως αφού ζεί φθηνώτερα έξω, πρός τι η επιθυμία για επιστροφή εδώ? Γιατί ψάχνει σπίτι να μείνει? Εχει λεφτά να αγοράσει ή περιμένει κανέναν σπίτι-δωράκι? Σε τι αποσκοπεί? Η Ελληνική κυβέρνηση δεν του λέει μήν έρχεσαι. Αρα?

vita mi barouak, απ' όσο ξέρω δεν έκλεψε τίποτα. Τα πράγματα της οικοσκευής του πήρε.

βασίλη, αν όντως έρχεται να δημιουργήσει κόμμα, θα γελάσουμε. Σκέψου να εκλεγεί!! Θα του δίνουμε και μισθό. Αν είναι δε αυτός ο λόγος που έρχεται, πεινάει το παιδί. Δεν έχει φράγκο! (Πάλι ο Ελληνικός Λαός θα τον πληρώνει)

itelli είπε...

Εμένα πάντως πολύ με αρέσει η καρικατουρα του Παττακού που φωνασκεί κ οδύρεται. Δένει κ με το κείμενο, κ με την ιστορία του. :)