Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2007

Το Δημόσιο σαν Ανέκδοτο

Χθές το πρωί είχα δουλειές. Κατ' αρχήν στην εφορία. Πρίν γράψω τι καλά που πέρασα θα σας βάλω στο κλίμα με ένα ανέκδοτο
"Ηταν κάποτε ένας άντρας που απο ατύχημα είχε χάσει τους όρχεις του. Παρακάλεσε λοιπόν έναν γνωστό του βουλευτή να του βρεί μιά θέση στο Δημόσιο σαν ανάπηρος που ήταν, έτσι ο φίλος του τον έβαλε σε μία Εφορία. Χαρά αυτός, ευχαριστήρια κλπ. Πέρασε καιρός, λέει ο βουλευτής.
"Δεν πάω να δώ πώς τα πάει ο προστατευόμενός μου" σηκώνεται λοιπόν και πάει, τον ζητάει, του λένε έφυγε. Ηταν η ώρα 10.οο το πρωϊ. Απόρησε ο βουλευτής,
"πώς έφυγε, τόσο νωρίς".
Ξαναπάει μιά άλλη φορά, το ίδιο του λένε έφυγε. Τσαντίστηκε ο βουλευτής.
"Για δές λέει, εγώ τον διόρισα και αυτός κοπανατζής". Πάει λοιπόν χαράματα μιά μέρα και τη στήνει έξω απο την Εφορία, που θα πάει θα έρθει. Και πράγματι ώρα 7.00 εμφανίζεται ο προστατευόμενος. Τον αρχίζει ο βουλευτής στο μάλωμα, που την κοπανάς κλπ.
"Είμαι αθώος κύριες βουλευτή μου. Ερχομαι στη δουλειά κάθε μέρα στις 7.00, πίνω τον καφέ μου, διαβάζω την εφημερίδα μου και διεκπεραιώνω τα 1-2 φύλλα δουλειάς. Μετά όλοι οι συνάδελφοί μου αρχίζουν και ξύνουν τα αρχίδια τους. Έτσι και εγώ, που δεν έχω αρχίδια όντας ανάπηρος, σηκώνομαι και φεύγω".
Στην Εφορία όποτε πάω βλέπω πάντα την ίδια ιστορία. Στους 10 σχετικά ευγενικούς υπαλλήλους θα υπάρχει πάντα το ένα μουλάρι, συνήθως γένους θηλυκού.
Που θα καπνίζει φουγάρο σε κλειστό, μικρό χώρο χωρίς εξαερισμό.
Ο καπνός θα γαργαλάει το λαρύγγι των κακόμοιρων φορολογουμένων, νέων, γέρων..
Η μουλαρίνα θα τρώει παράλληλα ενώ ψίχουλα θα ραίνουν τις αιτήσεις και δηλώσεις που έχει μπροστά της. Ευτυχώς που υπάρχει το προστατευτικό τζάμι που κόβει κάπως τον εξεσφενδονισμό τους στα πρόσωπά μας. Γιατί δεν θα περιορίζεται στο μάσημα, θα μιλάει κιόλας. Για να μας πείθει ότι μπορεί να κάνει 2 πράγματα συγχρόνως.
Δυστυχώς οι οσμές περνάνε απο πάνω και απο κάτω απο το τζάμι. Εχει φάει σκόρδο, είτε προχθές, είτε το έκανε γαργάρα το πρωϊ. Πολύ σέξυ, κάνε μου λιγάκι μουουου!
Για να διώχνει κόσμο.
Αντί να μας ξαποστέλνουν ότι τα χαρτιά μας δεν είναι εντάξει, μας εξαπολύουν το μπουλντογκ του σκόρδου...νέα πολύ επιθετική πολιτική. Μας την υποσχέθηκαν άλλωστε.
Αγρίεψα βέβαια και της τα είπα ένα χεράκι. Προσωρινά το βούλωσε. Με ξαπόστειλλε γρήγορα-γρήγορα αφού φρόντισε να κάνει ότι της ζήτησα, μήπως και ξανάρθω. Οχι πως με φοβήθηκε, απλά βαριόταν να με ακούει.
Μετά άρπαξε τον επόμενο απο εμένα που δεν είχε επιθετικό στύλ. Μιά κοπελίτσα. Το τι της ζήτησε δεν λέγεται. Εκλαιγε το κακόμοιρο το κοριτσάκι.

Ακόμη και όλους να τους απέλυαν, πολύ φοβάμαι ότι το Δημόσιο μόνο τέρατα γεννάει. Οι αιτήσεις κάθε χρόνο βουνά.
Ρε μήπως θέλετε όλοι σας να μεταλλαχθήτε σε ?

8 σχόλια:

An-Lu είπε...

Δεν χριεάζεται να μεταλλαχθούμε...







...είμαστε ήδη :-(

Unknown είπε...

Καλό σου απόγευμα

Μπράβο στον ανάπηρο
Άμα είσαι και ανάπηρος στο μυαλό
ακόμη καλλίτερα

Αυτή είναι η δημόσια διοίκηση
είναι και αυτή χωρίς αρχήδια
και χωρίς φαιά ουσία

καλό βράδυ

Unknown είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι το δημόσιο...

Ανώνυμος είπε...

Eίναι έλλειμα γενικότερης παιδείας και αγωγής από το σπίτι..
Έχουμε αγριέψει, σαν άξεστοι χωριάτες ή σαν μικροί δικτάτορες...

Unknown είπε...

Τι μου θυμησες!!!!

Νευρικους κλονισμους, ουρες, ταλαιπωρια.

Ηλπιζα ομως οτι θα ειχαν καλυτερευσει λίγο τα πραγματα στις ΔΟΥ

Ανώνυμος είπε...

θα πω το εξής

δεν αμφιβάλλω ότι οι δημόσιοι ταλαιπωρούν τους πολίτες.κάποιοι από αυτούς είναι όντως αργόστροφοι και μυστήριοι.Όμως άλλο τόσο μυστήριοι και ιδιότροποι είμαστε και κάποιοι από εμάς,οι πολίτες.Ας φανταστεί κάποιος καθημερινά οι υπάλληλοι με τι "νούμερα" από πολίτες έχουν να κάνουν στις υπηρεσίες.

όσο για το δημόσιο εδώ συμβαίνει το εξής περίεργο.Όλοι μισούμε το δημόσιο,και όλοι θέλουμε να χωθούμε σαυτό.Πως γίνεται αυτό δεν μπορώ να καταλάβω.

Jason είπε...

Υπάρχουν 3 μαγικές λέξεις:
"άρση της μονιμότητας"

Και θα σου πω εγώ μετά αν θα σοβαρευτεί η κυρία που την έβαλε ο μπάρμπας της εκεί.

Marina είπε...

An lu, το ξέρω και με χαλάει αφάνταστα. Εχω έναν γνωστό Αγγλο που ήρθε στην Ελλάδα για να ανοίξει ένα ωραίο καφέ-μπιστρό. Το άνοιξε με 1002 βάσανα, απο εκείνα που μόνο το δημόσιο κατασκευάζει για να βασανίζει τον κόσμο. Κατα τ'άλλα υποτίθεται ότι καλωσωρίζουμε τους νέους επενδυτές.

sailor, σωστός όπως πάντα. Στο Δημόσιο όταν πάς, ξέχνα τη φαιά ουσία, δεν θα στη ζητήσουν, δεν θα έχει καμμιά σημασία.

darthiir...είναι η κυβερνήσεις. Γνωστό και απαίσιο.

Katerina, δίκιο. Ομως και σοβαροί άνθρωποι με υποτιθέμενη καλή αγωγή, δεν καταλαβαίνω πώς γαϊδουροποιούνται με το που θα κάτσουν σε οφίτσιο. Προφανώς θεωρούν ότι να μου φυσήξουν στα μούτρα τα χνώτα τους είναι ένδειξη δύναμης.

tina, εξαρτάται. Σε μερικές υπηρεσίες βελτιώθηκαν. Είναι που θα πέσεις. Αν έχεις μέσον όλα καλά. Ομως σιχαίνομαι την ιδέα να χρειάζεται να γλείψω για να γίνει η δουλειά μου.

bασίλη να σου πώ κάτι? Αν περιμένω στην ουρά για να διορθωθεί λάθος δικό τους και με βρίζει κι απο πάνω τότε οι απαιτήσεις μου θα είναι τεράστιες. Το ίδιο και η γλώσσα μου, μακρυά. Εχουν απαιτήσεις οι φορολογούμενοι. Σωστό. Γι' αυτό πληρώνουμε το Δημόσιο, για να μας βοηθάει να λύνουμε τα προβλήματά μας. Βοηθάει όχι πηδάει. Και όχι "όλοι" δεν θέλουμε να μπούμε στο δημόσιο. Εσείς θέλετε. Εγώ ποτέ.

jason. Αν γινόταν αυτό θα ήταν ό,τι καλύτερο. Στην Ελλάδα μιά θεσούλα στο Δημόσιο σημαίνει λούφα και καλά λεφτά. Στην Αγγλία στο Δημ'όσιο πάνε όσοι δεν βρίσκουν τπτ, δεν έχουν κανένα προσόν για κάτι καλύτερο. Και παίρνουν 3 και 60. Και αν γίνει παράπονο τους αντικαθιστούν αμέσως. Ενώ εδώ..άρχοντες.