Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2007

Μοντέρνοι κλέφτες

Σήμερα το πρωϊ πήγα στην μικροβιολόγο να πάρω κάποιες απαντήσεις και την βρήκα έξαλλη. Κατακόκκινη να βρίζει τον εαυτό της που ενώ περνάει για ξύπνια την πιάσανε κορόϊδο. Εν ολίγοις την κλέψανε με το γάντι (του Αρσέν Λουπέν?) και όταν το κατάλαβε ήταν πλέον αργά.
Η κυρία αυτή δεν δουλεύει μόνη της, άλλες 2 γυναίκες ήταν στο χωρο της. Μπροστά απο το ιατρείο, αίθουσα αναμονής για το κοινό. Μπήκε ένα καλοντυμένος κύριος γύρω στα 30+ με εμφανή σημάδια πόνου στο πρόσωπό του και της ζήτησε να δεί μία εξέταση αίματος του γιού του, γιατί ο γιατρός του έφυγε σε ταξίδι και θέλει να του εξηγήσει κάποιος αρμόδιος τα αποτελέσματα. Εξήγησε δε ότι ο γιός του πάσχει απο "λύκο".
Η γιατρός αμέσως ενδιαφέρθηκε, πήρε την εξέταση, όντως τα στοιχεία ήταν βεβαρυμένου ιστορικού, άρχισε ένας διάλογος επί του θέματος και στο τέλος ο κύριος της είπε ότι λόγω του παιδιού του, δεν είναι και ζάπλουτος, τα λεφτά του μισθού δεν φθάνουν κάθε λίγο νέες εξετάσεις, έτσι άρχισε να δουλεύει σαν πλασιέ και ρώτησε μήπως θα ήθελε η μικροβιολόγος να αγοράσει μία τηλεόραση plasma σε πολύ καλή τιμή, αυτή των 500 ευρώ. Τέλος πάντων κάπως το παζάρεψαν, εκείνη άνοιξε το συρτάρι της και βρήκε μέσα 300 ευρώ που τα είχε για να πληρώσει μία ασφάλεια, συμφώνησαν στα 300 ευρώ να πληρωθούν με την παράδοση.
Ο κύριος πήρε τηλέφωνο εναν γνωστό του, μιλήσανε και είπε ότι σε κανένα 20άλεπτο θα της παραδώσει ο βοηθός του την τηλεόραση γιατί τυχαίνει να βρίσκεται στην περιοχή.
Πράγματι σε μισή ώρα περίπου, της χτύπησαν το κουδούνι και εμφανίσθηκε ένας καταϊδρωμένος τύπος, με κόπο να σπρώχνει ένα βαρύ χαρτοκιβώτιο, έτρεξε και ο καλοντυμένος να βοηθήσει, σπρώξε απο εδώ, σπρώξε απο εκεί το βάλανε στο σαλόνι, ήπιαν και λίγη πορτοκαλάδα γιατί του μεταφορέα του είχε βγεί το λάδι, πήραν τα 300 ευρώ και φύγανε.

Οι 3 γυναίκες μετά όλο χαρά ανοίξαν το κιβώτιο που είχε χαρτί με φουσκίτσες απο πάνω, το παραμέρισαν υπήρχε πολύ κομμένο χαρτί όπως βάζουν στις συσκευασίες, χωθήκαν σχεδόν ολόκληρες μέσα στο κουτί για να διαπιστώσουν ότι ήταν ΑΔΕΙΟ.
Και οι κλέφτες βέβαια άφαντοι
Και όλα αυτά περί βάρους της κούτας και ιδρώτα , θέατρο.

Και βέβαια η γιατρός θύμωσε με τον εαυτό της που πιάστηκε κορόϊδο παταγωδώς. Οπως όμως έμαθε αργότερα αυτη η σπείρα λυμαίνεται όλη την περιοχή, πάνε σε γιατρούς, σε μερικούς προσφέρουν και ιατρικά μηχανήματα / εργαλεία σε φτηνή τιμή!!!!
Αυτό θα πεί εκμοντερνισμός!
.............................
Το επεισόδιο έλαβε χώρα στο Παλιό Φάληρο.

17 σχόλια:

jul είπε...

Απίστευτο!
Τετοιο πράγμα δεν έχω ξανακούσει!
Αν ειναι δυνατόν! Δεν φοβόντουσαν μήπως και κάποιος ανοίξει την κούτα??? Εχουμε ξεφύγει εντελώς πλέον!!!!

rockordie είπε...

Τώρα αν σου πω ότι δεν λυπάμαι άνθρωπο που παζαρεύει να αγοράσει plasma TV για 300€ (από 500) από κάποιον με οικονομικά προβλήματα και γιο άρρωστο θα είμαι κακός;

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλο θα ακούσουμε πια? ουφ

Katerina ante portas είπε...

Ποντικοί υπάρχουν πολλοί! Και στην πόλη!

Marina είπε...

Julia, προφανώς τις ψυχολόγησαν ότι αφού παρέδωσαν εμπόρευμα δεν θα πήγαιναν στα παρακάτω..όπως και έγινε. Ξύπνιοι οι κύριοι.

rockordie, ο καθένας κυττάει το συμφέρον του. Κυλλάει ο τέντζερης.Δεν είσαι κακός, δίκαιος είσαι.

confused, αλλοίμονο και που είμαστε ακόμη

katerina ante portas, ναί οι ποντικοί των πόλεων έχουν τρυπώσει παντού, ενώ οι αγροπόντικες μόνο στα χωράφια μένουν.

Σοφία είπε...

Μια σοφή Αγγλική παροιμία λέει: you pay peanuts, you get monkeys.

Αταίριαστος είπε...

Βεβαίως λυπάμαι τα θύματα της απάτης αλλά οφείλω να συγχαρώ και τους απατεώνες για την πλούσια φαντασία τους, την οργάνωση του σχεδίου, το υποκριτικό τους τάλανο. Τελικά στην Ελλάδα δουλεύουν με σύστημα μόνο οι απατεώνες!

Unknown είπε...

Πενία "τέχνας" κατεργάζεται...

ralou είπε...

A! την έχω πάθει την λαχτάρα και εγώ!!!
Με μια "καμερα".
Εικοσι χρόνια περιμένω να πέσουν οι τιμές για να αγοράσω μιά.
Οταν λοιπόν με πλησίασε ενας μελαψος καλοντυμένος κύριος και μου προσέφερε μια για 200 ευρώ, μόνο που δεν έκλαψα από ευτυχία.
Εδωσα τα ευρόπουλα και μέσα στο κουτί βρήκα ενα ακριβές αντίγραφο μιας κάμερας γνωστής μεγάλης εταιρείας από πλαστικο!
Το κερασάκι δε ήταν ότι δεν ήταν τελείως άχρηστη. Ηταν ραδιοφωνάκι!
Γυρίζοντας το φακό επέλεγες σταθμούς ραδιοφώνου που έπαιζαν κι όλας!!!
ΑΧ!
Πόσο δίκιο έχεις rockordie

nyctolouloudo είπε...

θα ήταν κακό να πω ό,τι γέλασα και ό,τι δεν λυπάμαι την γιατρίνα;

tzo είπε...

Ουπς!!!! Και εγώ μια φορά βρέθηκα μπροστά σε τέτοια περιστατικό με κινητό! Πραγματικά νιώθεις πολύ κορόιδο με κάτι τέτοια....

ViSta είπε...

Ralou να με συγχωρείς άμα τα 200 Euro πραγματικά σου έλειψαν, αλλά η ιστορία με το ραδιοφωνάκι είναι απίθανη.
Σίγουρα αφού σου έφυγε η στεναχώρια, πρέπει να έσκασες στα γέλια :-)

Marina για την γιατρό δεν ξέρω... βεβαίως θα έπρεπε να κοιτάξει πρώτα πριν δώσει τα λεπτά το περιεχόμενο του κουτιού, αλλά η ιστορία που της αραδιάστηκε και ο λόγος για τον οποίο ο κύριος ήταν πλασιέ, ήταν επίσης αληθοφανής... καλά όμως, δεν αναρωτήθηκε τίποτε, όταν δεν της δώθηκε απόδειξη;

Κατά τα άλλα, ας ευχόμαστε να ήμαστε εμείς ανοιχτομάτες σε ανάλογες καταστάσεις. Καλησπέρα :-)

Juanita La Quejica είπε...

Το φτηνό κρέας το πουλάνε έξυπνοι απατεώνες τελικά. Και το αγοράζουν συνήθως αφελείς ή ιδιαιτέρως αισιόδοξοι άνθρωποι. Να αγοράσουν έτσι στο άσχετο το οτιδήποτε και να μην το τσεκάρουν πριν φύγει ο μεταφορέας; Και το ποσό προκαταβολικά; Πόση βλακεία υπάρχει τελικά στον κόσμο; Γιατί οκ, ας πούμε ότι είναι πλεονεξία και οικονομική δυσπραγία που οδηγούν συχνά σε τέτοιες "ευκαιρίες". Κάποια βασικά μέτρα όμως για να μην πέσουμε θύματα απάτης δεν είναι τουλάχιστον απαραίτητα; Περαστικά της της γιατρού.

Stavros Katsaris είπε...

Απίστευτο ακούγεται!!!!!!
Και το θύμα γιατρός έ??
Πωπω!

Catherine είπε...

Παλαιό Φάληρο; Ήξεραν που να χτυπήσουν...

Lupa είπε...

Τελικά όσο έξυπνος και να θεωρείς τον εαυτό σου ότι είναι έρχεται η στιγμή που την πατάς από τους επιτήδειους!

Marina είπε...

Sophia και η μετάφρασή της είναι "το φτηνό φαϊ το τρώνε οι σκύλοι"

aταίριαστε, ξύπνησαν οι απατεώνες αφού ο λαός κοιμάται! Αντίστοιχα έχω ακούσει για κάτι γυναίκες Ρομ που πάνε στα σπίτια τάχα να δείξουν κεντήματα και ζητάνε ένα ποτήρι νερό. Ωσπου να πάς να το φέρεις έχουν μπεί μέσα και κλέβουν ότι βρούν μπροστά τους. Κι αν αντισταθείς..

Darthiir, πεινάνε οι άνθρωποι, πεινάν

ralou, πώ πώ τι κρίμα. Αλλά τουλάχιστον είχε το ραδιόφωνο δεν ήταν τελειώς μπάζο..

mεθυσμένα χρώματα, κατά βάθος ούτε εγώ τη λυπάμαι, που πουλιέται Πλάσμα ΤιΒι για 500 ευρώ που άνετα πέφτουν στα 300, 200, ότι έχετε?

allitnil, και εσύ? Και εγώ μιά φορά σε ένα πάρκινγκ κάποιος ήθελε να μου πουλήσει "ευκαιρία" ένα χρυσό ρολόι

vista, έπρεπε να το είχε καταλάβει ότι κάτι έτρεχε. Και κλεφταποδόχος να ήταν, πάλι στο λάθος θα ήταν. Μιλάς για απόδειξη..φαντάζομαι ούτε που θα το σκέφτηκε, το μόνο να "αρπάξει την ευκαιρία" θα σκέφτηκε.
juanita, την πάτησε απλά.

katerina, περιοχή όλο γιατρούς..

lupa, ολοι μας κάποια στιγμή την πατάμε.