Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2007

Τριήμερα

Αντί για πολυήμερες διακοπές, το έχουμε καθιερώσει πλέον να φεύγουμε για τριήμερα, αναχώρηση Παρασκευή βράδυ επιστροφή Δευτέρα. Το κάναμε ήδη 3 φορές και πολύ μας άρεσε. Ετσι και αυτή τη φορά ξεκινήσαμε οικογενειακώς - δατ ιζ μαζί και με τις 2 γάτες μας - για το τριήμερό μας. Το τοπίο φθινοπωρινό, όχι τόσο ζέστη, καθαροί ουρανοί και ελάχιστος κόσμος. Ο τουρισμός τέλος για τους περισσότερους που έχουν παιδιά και υποχρεώσεις. Η διαδρομή καλή αν εξαιρέσουμε το παραπάνω τοπίο που επαναλαμβάνετο συνέχεια. Κρανίου τόπος, όπου τίποτα δεν ζεί. Την ησυχία των νεκρών φυτών και πλασμάτων διέκοπταν οι ντουφεκιές κάποιων ανεγκέφαλων κυνηγών που ψάχναν στα καμμένα για επιζώντες. Μερικές φορές πυροβολούν ο ένας τον άλλο. Το τελευταίο καθόλου κακό. Η θάλασσα μας περίμενε υπομονετικά λάμποντας και εκπέμποντας τον καλύτερο εαυτό της. "Ελα" φώναζε και σαγηνευτικά λίκνιζε τα κύματά της. Ποιός αντιστέκεται? Σίγουρα εμείς, όχι!.
Μετά το μπάνιο φαγητό που μαγείρεψε ο Κ, χοιρινά μπριτζολάκια και ένα Πολωνέζικο τουρλού με λαχανικά. Απο ωρα ορισμένοι λαίμαργοι συγγενείς είχαν πάρει θέσεις. Τα γλυκά έτσι κι αλλιώς τα έχουμε κόψει, όμως
ένα τσαμπάκι απο το κλήμα μας είναι ότι πρέπει. Απλά πράγματα. Δύσκολα όμως γιατί συνήθως τα όνειρά μας είναι μεγαλύτερα απο τις απλότητες που μας προσφέρει η ζωή.





6 σχόλια:

So_Far είπε...

Τελικά τα τριήμερα είναι πολύ καλύτερα από τις πολυήμερες διακοπές. Πάντα έτσι και χωρίς καμμένα τοπία εύχομαι σύντομα.

An-Lu είπε...

Μπράβο σας παιδιά!
Πάντα τέτοια, με λιγότερα καμμένα και λιγότερους κυνηγούς επίσης!

μιχαλησ είπε...

Οι 3ήμερες εξορμήσεις δίνουν σημαντικές ανάσες ξεκούρασης. Για φέτος το χειμώνα και μιας και τα παιδιά πλέον μεγάλωσαν, σκοπεύουμε να κάνουμε 2 τουλάχιστον, τον μήνα. Θα δούμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Psipsinel είπε...

i gatoula ine telia. exi pari ke ifaki!

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο, από το να εκτιμάς και να απολαμβάνεις τις απλότητες της ζωής!

Mikrouli είπε...

Αχ...
Ζούλεια μου, ψώρα μου...
Να περνάς τέλεια!
Κάθε τριήμερο, ή υπόλοιπη εβδομάδα.
Φιλιά,
Μικρούλι!