Κυριακή, Φεβρουαρίου 17, 2008

Ενα ΜΗ γκρινιάρικο άρθρο!

Σας έχω συνηθίσει όλο να γκρινιάζω, να μουρμουρίζω, να φωνάζω, να παραπονιέμαι, ας είναι η σημερινή εξαιρετέα..Η σημερινή βολτούλα στη παραλία πουρνό-πουρνό.

Ωρα 09.00 και ίσα που ανοίγει το ματάκι του Κυριακάτικου Έλληνα..όλα έξω άσπρα, ένα απαλό χιονάκι 2 πόντων σαν ζάχαρι άχνη. Ωρα να φεύγω για φωτογραφικό σαφάρι.

Ο δρόμος έρημος , μόνο κάποια παιδιά ντυμένα με σκουφιά και γάντια, μάζευαν χιόνι απο τα αυτοκίνητα και το διασκέδαζαν..


καμάρωναν κιόλας στη φωτογράφιση..Μόνο χαμόγελα να βλέπω, κέφια και χαρά! Κατεβαίνω πρός τη θάλασσα. Στο δρόμο δεν υπάρχει ψυχή. Φθάνω στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και περπατάω στο οδόστρωμα ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ! Στη μέση σταματάω και τραβάω αυτή τη φωτογραφία. Ούτε τον Αύγουστο δεν είναι η πόλη τόσο έρημη...Μιλάμε για αδειοσύνη! Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω σταθεί στη μέση της Ποσειδώνος για το οτιδήποτε!!! Οι άνθρωποι πήραν γραμμή απο την ΕΜΥ, κρυφτήκανε μη λιώσουν!!! Περνάω απέναντι, στη θάλασσά μου, την αγάπη μου. Μια θάλασσα πλατιά..σ' αγαπώ γιατί μου μοιάζεις..
Λίγο χιονάκι στην αμμουδιά, μία γυναίκα με ένα λυκόσκυλο τρέχανε στην αμμο-χιονο-ακτή, μέσα στη χαρά!. Η θάλασσα λίγο κρύα αλλά όχι και μπούζι.. ούτε όμως και για βουτιές. Για τρέξιμο όμως με το ευτυχισμένο ξέφρενο ζωντανό, ιδεώδης!.
Επιστρέφω με την εφημερίδα στο χέρι, ή μάλλον στη σακκούλα..με τόσα ένθετα να μη μου πέσουν..Στο δρόμο συναντώ τριανταφυλλιά..περήφανη να στέκεται, με τη χειμωνιάτική της φορεσιά.

Σκέπασα με νάϋλον τα δικά μου λουλούδια, όσα μπόρεσα. Το απόγευμα άρχισε να ρίχνει πυκνό χιόνι. Για να δούμε πώς θα είναι αύριο. Μήπως κάνω και χιονάνθρωπο?


Και ιδού η Χιονούλα-χιονανθρωπούλα με γαλάζια σπιρτοματάκια και καπελλάκι απο μαϊντανό. Ισά που πρόλαβε να φωτογραφηθεί γιατί έλιωσε.

15 σχόλια:

faraona είπε...

Να φτιαξεις ενα χιονανθρωπο και να του βαλεις και τα απαραιτητα αξεσουαρ.Μετα να τον φωτογραφισεις και να αναρτησεις την φωτογραφια να δουμε κι εμεις πως ειναι.Γιατι εδω ουτε μια νιφαδα εστω για δειγμα βρε παιδι μου.Πολυ κρυο ομως ,πολυυυυυ!!!
Υπεροχη η βολτα σου και χαιρομαι που την ευχαριστηθηκες.Σε φιλω.

Juanita La Quejica είπε...

Και του χρόνου να είμαστε καλά, να ξαναχαρούμε το χιόνι!
Αν προλάβεις, ωραία η ιδέα της Faraona για τον χιονάνθρωπο με full dress!

Γ.Π. είπε...

Τις ίδιες σκέψεις κάναμε Μαρίνακι.
(http://epanastatis.blogspot.com/2008/02/blog-post_17.html) Τελικά υπάρχουμε και κάποιοι που την ευχαριστηθήκαμε αυτήν την κακοκαιρία...Και του χρόνου!

An-Lu είπε...

Τελικά τον έφτιαξες τον χιονάνθρωπο;
;-))))

Ανώνυμος είπε...

πολυ ομορφα...το χαρηκατε καλυτερα εσεις κοντα στην παραλια γιατι στολισε τα παντα στα λευκα μεν, αλλα δεν εκλεισε τους δρομους δε...τουλαχιστον απ'οτι καταλαβα!

tassoula είπε...

Μα ήταν πανέμορφα!
Τον φτιάξατε τον χιονάνθρωπο;;
Καλή εβδομάδα!

xaos είπε...

Τι να πρωτοχαρεί κανείς?το χιόνι ή τους άδειους δρόμους?Σ εμας δεν το στρωσε αλλά καλύτερα γιατί μετά το παγώνει και άντε να πας για δουλειές.

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Τυχεροί πολύ είστε εσείς εκεί! Κατάγομαι από πόλη όπου το χιόνι το απολαμβάναμε κάθε Χειμώνα, το λατρεύω, αλλά δυστυχώς 10 χρόνια τώρα που μένω στη Ρόδο ούτε νιφάδα δεν έχει πέσει... Μπράβο σου που πήγες βολτίτσα να ευχαριστηθείς την ομορφιά & τη μαγεία των λευκών τοπίων, να περνάς καλά & να προσέχεις!

Marina είπε...

Faraona, δύσκολο σ' εσάς να χιονίσει..ενώ απο βροχή!! μουλιάζετε χειμώνα - καλοκαίρι. Δεν πρόλαβα να τον ντύσω τον χιονάνθρωπο, φοβήθηκα μη λιώσει, μόνο καπελλάκι πήρε..και στήθηκε για αποθανάτιση..με το ζόρι και στάζοντας.

Juanita, τη χιονανθρωπούλα την έφτιαξα στα γρήγορα γιατί έλιωναν τα πάντα, είχε φοβερό ήλιο βλέπεις. Φόρεμα δεν της έβαλα, μόνο καπελαδούρα!.

kαημέ, ευτυχώς δεν είμαστε όλοι γκρινιάρηδες..το χιόνι είναι χάρμα όταν μπορείς και το απολαμβάνεις!

an-lu, μάλιστα κυρία μου. Τον έβγαλα και φωτό η οποία μπήκε στο μπλόγκ!

una mama, στην παραλία δεν είχε πολύ χιόνι, 5 πόντους, αρκετό όμως πάγο. Σε άλλες περιοχές που δεν περάσανε εκχιονιστικά και αλατιέρες τόπιασε περισσότερο, μισό μέτρο λέγανε.

tassoula, Ο χιονάνθρωπος φτιάχτηκε αλλά δεν είχε αρκετό χιόνι, ώσπου να φτιάξω το σώμα του, έλιωναν τα πόδια..οπότε συμπτήχθηκε και έγινε μινιατούρα..την έβαλα ήδη να την βλέπετε!. Πρόκειται περί δεσποινίδος, μη-μου-άπτου κιόλας!

xελώνα, ημέρα 2 μετά το χιονιά και ήταν πλήρης η απουσία των νεοελλήνων στους δρόμους αλλά και στις δουλειές τους! Αποκλειστήκαν σε μισό μέτρο χιόνι!! Α, ρε γλέντια!

Hλιαχτίδα, δεν χιόνισε στη Ρόδο? Γιατί στην Κρήτη χάλασε ο κόσμος! Που ξέρεις μπορεί να έρθει και σε εσάς!

Ανώνυμος είπε...

ααααααχχχ....με τον ήλιο μείναμε!!!

Heliotypon είπε...

Πολύ πετυχημένες οι φωτογραφίες σου! Όσο για τον χιονάνθρωπο, υπάρχουν και τολμηρές παραλλαγές. Είδα μία φέτος. Πλήρη "εξάρτηση" είχε το ον, για πάν ενδεχόμενο, δηλαδή μήπως και συναντήσει καμία ...χιονούλα!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Γιατί το παράπονο, όμως; Τόσοι επισκέπτες σου σου αφήνουν σχόλια...

Unknown είπε...

Εγώ πάλι έχω ακόμα μερικούς πόντους χιόνι απ' όξω. Να σου στείλω άμα θες να κάνεις και χιονούλη :p

ONOMATODOSIA είπε...

paei περασε...
ελιωσε.
ωραια ηταν

faraona είπε...

Φοβερο το χιονανθρωπακι.Μπραβο Μαρινα μου.Ευχαριστω που μας το φερες εδω να το δουμε!

An-Lu είπε...

Άργησα να το δω! Μιά γλύκα έγινε!