Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2005

Το θάρρος της γνώμης

Ημερολόγια είναι αυτά εδώ

Γράφουμε ότι μας τσιγκλάει γενικά, απο επικαιρότητα, συναισθήματα, πιστεύω, για άλλους ανθρώπους..οτι θέλουμε τελικά
Διαβάζουμε ότι γράφουνε οι άλλοι, αν όχι όλα, όσα θέλουμε να διαβάσουμε και αφήνουμε την ατάκα μας εκεί που θέλουμε να την αφήσουμε..

Να σας πώ κάτι?

Γράφω αυτά που θέλω να γράψω.. έχω το θάρρος της γνώμης μου να θέλω να πιστεύω πράγματα που ίσως οι άλλοι να μην τα πιστεύουν..

Δεν έχω την απαίτηση να πιστεύουν οι άλλοι ότι πιστεύω και δεν έχω την απαίτηση να διαβάζουν ότι γράφω.. ή ακόμη και να το σχολιάζουν.. Εχω όμως την απαίτηση όσοι με σχολιάζουν να μην προσπαθούν να με φέρουν "στον ίσιο δρόμο". Γιατί ο δρόμος είναι ίσιος για αυτούς που τον βλέπουν ίσιο, το τι είναι ίσιο, λοξό, παράδοξο, αλλόδοξο, στραβό αφορά τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου..
Εχω όμως το θάρρος να πάω κόντρα στο ρεύμα.. να πώ αυτό που θέλω να πώ.. ..αν με χαρακτηρίσουν καλά ή κακά ψυχρά και ανάποδα, αν αδιαφορήσουν για το ποστ μου ή αν με βρίσουν... εγώ θα συνεχίσω.

Ελευθερία δεν έχουμε?

16 σχόλια:

---. είπε...

"Γράφω αυτά που θέλω να γράψω.. έχω το θάρρος της γνώμης μου να θέλω να πιστεύω πράγματα που ίσως οι άλλοι να μην τα πιστεύουν."

Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι έγκειται στην ωριμότητα και την σοβαρότητα του κάθε ανθρώπου να ζυγίσει καλά τί θα γράψει, πώς θα το γράψει και σε ποιόν απευθύνεται.

Lili είπε...

Synexizei....omos....



Δεν έχω την απαίτηση να πιστεύουν οι άλλοι ότι πιστεύω και δεν έχω την απαίτηση να διαβάζουν ότι γράφω.. ή ακόμη και να το σχολιάζουν.."



αρα Constantina, απευθυνομαστε στον εαυτο μας, και δεν εχουμε φυλακες και δοσομετρητες "σοβαροτητας" η σοβαροφανειας πανω απο το κεφαλι μας.
Its called beeing a grown up.
A free grown up.



Aυτοι που θελουν οι αλλοι να ζουν και να φερονται βαση τα δικα τους μετρα και σταθμα δεν ξερω αν ειναι grown ups, αλλη λεξη μου ερχεται στο μυαλο...

Depsorama είπε...

Ρε παιδιά ερώτηση, μια που είμαι και καινούρια στο σπορ, και δεν γνωρίζω τυχόν άγραφους κανόνες (τους οποίους αν υπάρχουν και αν θα τους ακολουθούσα είναι άλλο πακέτο, τεσπα):
Το blog δεν είναι προσωπικό; Δεν είναι για να εκφράσεις ότι στο διάολο σε καίει, σε τρώει, σε απασχολεί, σε ανεβάζει, κατεβάζει κλπ; Η υποτίθεται ότι πρέπει να απευθύνεται σε κάποιο αναγνωστικό κοινό, και ανάλογα να διαμορφώσει το περιεχόμενο, ύφος, πνεύμα και γενικά την μούρη που πουλάει;
Υπάρχουν κάποιοι κανόνες;

kaltsovrako είπε...

Κωνσταντίνα γράφεις:

"Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι έγκειται στην ωριμότητα και την σοβαρότητα του κάθε ανθρώπου να ΖΥΓΙΣΕΙ καλά τί θα γράψει, πώς θα το γράψει και σε ποιόν απευθύνεται."

Το "ζυγίσεις" σημαίνει ότι το φιλτράρεις με κάποιον τρόπο. Λίγο ή πολύ.
Σωστό. Δεν είναι όμως το ίδιο με το οτι "γράφω ό,τι θέλω, και όπως θέλω και όποιον πάρει ο χάρος".

Αν δηλαδή postάρω οτι θέλω να αυτοκτονήσω και θέλω καλές ιδέες γι'αυτό ή ακόμα-ακόμα ότι είμαι παιδέρας, να πάει στο διάολο η "δημοκρατία του blog".

Σε γενικές γραμμές πάντως συμφωνούμε Μαρινάκι.

jojo είπε...

μην ταράζεστε ρε παιδιά.

ο καθείς, το μακρύ του και το κοντό του θα βρεθεί πάντα να το πει.
εγώ προσωπικά το μπλογκ μου το έφτιαξα για μένα και με το δικό μου γούστο.
γράφω μέσα σε αυτό αυτό που μου αρέσει και αυτό που θέλω.
αν σε κάποιον δεν του αρέσει, μη σώσει ποτέ και το διαβάσει!
αν πάλι διαφωνεί, δικαίωμά του να διαφωνεί όσο θέλει.
δεν θα ταραχτώ γιατί σε κάποιους δεν αρέσουμε ακόμα και αν είναι η πλειοψηφία.

σ'όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε....

όσο για τις κακές ιδέες περί παιδεραστίας και αυτοκτονιών που διακινούνται μέσω ίντερνετ,
δεν νομίζω οτι είναι αυτό που θέλει να μας πει η Μαρίνα.

αν κάποιος διαπράξει ένα αδίκημα μέσω του μπλογκ του τότε είναι θέμα των αρχών να επιβάλλει τις ανάλογες κυρώσεις και ποινές.

ας μη φτάνουμε σε ακρότητες όμως, γιατί κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν απλά τη γνώμη τους και να προβληθούν, κάνοντας τους έξυπνους...

Marina είπε...

Διαβάζοντας τα σχόλιά σας έκανα μία συμπλήρωση στο ποστ μου, σχετικά με τον "ίσιο δρόμο".

Kaltsovrako
Αν γράψω ότι θέλω να αυτοκτονήσω και σας ζητήσω λύσεις..είναι δικό σας θέμα αν θα καθίσετε να με σχολιάσετε ή θα πάτε πάρα πέρα...

Επίσης το τι είναι ηθικό και τι ανήθικο είναι τεράστιο σαν θέμα.. που έχει σχέση με τις κλιματολογικές συνθήκες και την κουλτούρα των λαών...

kaltsovrako είπε...

"Αν γράψω ότι θέλω να αυτοκτονήσω και σας ζητήσω λύσεις..είναι δικό σας θέμα αν θα καθίσετε να με σχολιάσετε ή θα πάτε πάρα πέρα.."

Μαρίνα δεν συμφωνώ σε αυτό που λες.
Είναι KAI θέμα δικό σου.

Unknown είπε...

Σ'όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε....

Πάει προς όλες τις πλευρές.

Κατά τα άλλα... τί έπαθες ρε Μαρίνα σήμερα; Στην μπήκε κάποιος;

Ανώνυμος είπε...

Για να βοηθήσω τη συζήτηση σας, μιας και η Μαρίνα επικαλείτε τη Δημοκρατία σας παραθέτω το post που έκανε http://blogs.gr/Dailymadness/archive/2005/08/31/42216.aspx
Αγαπητοί Μαρίνα και βέβαια είσαι ελεύθερη να λες ό,τι θες και ό,τι πιστεύεις...η δημοκρατία να ξέρεις όμως ότι στηρίζετε στο διάλογο και σου θυμίζω κάτι ακόμα "τα δικαιώματα σου και οι ελευθερίες σου σταματούν εκεί που ξεκινούν του άλλου"...

Marina είπε...

Kaltsovrako, φυσικά και συμφωνώ μαζί σου, αυτός που ποστάρει ότι θέλει να αυτοκτονήσει (παράδειγμα) είναι υπεύθυνος για αυτό που γράφει. Το αν θα εισπράξει ή όχι σχόλια..είναι άλλο θέμα..

Dimitra, έχεις τις απόψεις σου. Τις έγραψες στο blogs.gr έχω και εγώ τις δικές μου και τις έγραψα. Αυτό όμως "τα δικαιώματα σου και οι ελευθερίες σου σταματούν εκεί που ξεκινούν του άλλου"... κολλάει στην παράγραφο αυτής της σελίδας για τον "ίσιο δρόμο" . Δεν μου αρέσει η κατήχηση και δεν την κάνω σε κανέναν. Ναί είμαι υπέρ της διεύρυνσης του ωραρίου. Αποψή μου.

Marina είπε...

Despina, να σου απαντήσω στην ερώτησή σου. Βεβαίως το blog του καθένα είναι προσωπικό όμως μερικοί θαρρούν ότι μιλάνε στα πλήθη, απευθύνονται σε κάποιο κοινό...ίσως και να έχουν κοινό, κάποιους φίλους που άνοιξαν μαζί σελίδες..ξέρω εγώ..υπάρχουν όμως και αυτοί..
Για κανόνες όμως, δεν ρωτάς τον Vrypan? (monitor)

Markos είπε...

Μια μικρή παρέμβαση.
Μια από τις πλέον αντιδημοκρατικές εκφράσεις που κυκλοφορεί και γίνεται καραμέλα είναι η περίφημη "τα δικαιώματα σου και οι ελευθερίες σου σταματούν εκεί που ξεκινούν του άλλου"....
Ε, όχι. Προτιμώ εκείνη που λέει ότι "Η ελευθερία μου, προϋποθέτει την ελευθερία του άλλου" (Μπακούνιν)
Και νομίζω ότι είναι φανερό γιατί.
Όσο για τα μπλογκς, ακόμα (δεν ξέρω για πόσο), είναι οάσεις ελευθερίας.
(δεν λεω και δημοκρατίας, γιατί η λέξη "δημοκρατία" έχει και το στοιχείο της εξουσίας [κρατώ=ισχύω, εξουσιάζω]

Marina είπε...

Markos, τα λές σωστά και θα το διορθώσω. Από "Δημοκρατία" σε "Ελευθερία". Thanks

Johny είπε...

Πάντως η αλήθεια είναι ότι τα blog
δίνουν την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους
να πουν την γνώμη τους με όποιο τρόπο
και για οποιοδήποτε λόγο , κάτι που παλαιότερα
ήταν ΄κομμάτι δύσκολο.

Αυτό απο μόνο του νομίζω ότι είναι συναρπαστικό.

Tyxod είπε...

χμμμ μήπως τα έχουμε ξαναπεί αυτά; στη σκιά του λευκού πύργου;

χμμμ βρε γράφε εσύ...

Marina είπε...

Yanni, τα έχουμε όντως πεί στη γλυκιά Θεσσαλονίκη.. Πώς είσαι βρε? Ελπίζω να μη σε έχει πάρει απο κάτω...