Κυριακή, Μαΐου 28, 2006

Αναποφάσιστη

Επιτέλους! Μετά το γκάλοπ της Ελευθεροτυπίας για το προφίλ των ψηφοφόρων δεν νοιώθω πλέον τόσο μόνη. Είμαι και εγώ μέσα στο μικρούτσικο πρός μεγαλούτσικο ποσοστό των αναποφάσιστων και δεν ντρέπομαι πιά γι αυτό.
Από τότε που ξεκίνησα να ψηφίζω, αναποφάσιστη ήμουνα.
Κανένα κόμμα δεν με ενέπνεε, ούτε τώρα με εμπνέει
Κανένας πολιτικός δεν με έπεισε, ούτε τώρα με πείθει
Ολοι μπλα μπλαρίζουνε πρίν τις εκλογές, "λαέ της Αθήνας, είμαστε με το μέρος σου" και μόλις εκλεγούν κυττάνε να τακτοποιήσουν τα ρουσφετάκια τους και ο λαός που τόσα του υποσχέθηκαν πάει για πί***ες. Play it again Sam! Δεν γίνεται αυτό τώρα, γίνοταν ΠΑΝΤΑ.
Πάντα απορούσα με τους γονείς και φίλους μου που ναί μεν απολίτικοι όλο τον καιρό, την περίοδο των εκλογών, τους ερχόταν η ρομφαία της φώτισης και αυτόματα ήξεραν τι/ποιόν να ψηφίσουν. Στο παρελθόν ήταν σχετικά εύκολο γιατί οι διαφορές στα κόμματα ήταν μεγάλες. Αλλη η πολιτική του ΚΚΕ και άλλη της Δεξιάς, ναί?
Οταν όμως άρχισα και εγώ να ψηφίζω, τα δύο μεγάλα κόμματα δεν είχαν και μεγάλες διαφορές, ή εγώ δεν τις βρήκα ακόμη, μιά νερόσουπα είναι η πολιτική τους, όταν έχεις τους Αμερικάνους απο πάνω και έχεις υπογράψει για τις βάσεις εδώ και χρόνια..τι μου λές τώρα για αντιστάσεις και αλλαγή πορείας, πιές το γάλα σου και σκάς απ.
Τι να ψηφίσω? Μείζον πρόβλημα που με κυνηγάει χρόνια τώρα, στην αρχή ήταν καλά, ζούσα εκτός Ελλάδος και δεν ψήφιζα, άρα δεν χρειαζόταν να πάρω θέση. Υπάρχει και το λευκό, το γεγονός όμως ότι τελικά το κολλάνε στο υπερισχύον κόμμα με χαλάει. Ύπάρχει και το άκυρο. Και αυτό με χαλάει γιατί είμαι πολίτης της Ελλάδας, έχω γνώμη.
Και δεν με πείθει ΚΑΝΕΝΑΣ. Ούτε τρώω τις υποσχέσεις τους. Οι Δήμοι πάντα στρώνουν τους δρόμους παραμονή εκλογών και μαζεύουν τα σκουπίδια. Ούτε ποτέ μου έχω ζητήσει κανένα ρουσφέτι απο όλο αυτό τον πολιτικό τζερτζελέ. Ούτε και θέλω δηλαδή. Αει στο διάλο να μην νοιώθω και υποχρεωμένη να επιλέξω ένα απο αυτά τα σούργελλα για να ξεπληρώσω τη χάρη.
Ευτυχώς όμως δεν είμαι πλέον μόνη. Υπάρχουν και άλλοι σαν και μένα. Ετσι πετάω το κόσκινο και λέω ότι επί σειρά ετών ανήκω στους αναποφάσιστους.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αριστερή ιδεολογία Δεξιά τσέπη.Μάλιστα κυκλοφόρησε και η εξής φήμη ενα διάστημα,πως η κόρη της Παπαρήγα σπουδάζει στο Αμερικάνικο κολλέγιο βέβαια το διέψευσε η ίδια αλλά......γιατί όχι?

έχουμε γίνει όλοι Αμερικάνοι κάτα το "είμαστε όλοι Έλληνες" που μας είπε το '99 ο Clinton στην επίσκεψή του στην Αθήνα.

όσο για τις βάσεις,μα καλά θα πει η Ελλάδα στη Αμερική έξω οι βάσεις?κοροιδευόμαστε?η Ελλάδα έχει το μέγεθος της...Alabama

όσο για τους πολιτικούς και τα γλειψίματα,ο μπαμπάς που θέλει να βάλει τη κόρη του στο Δημόσιο στον πολιτικό θα μιλήσει που τον έχει ανάγκη,οχι στον γείτονα-πρέπει λοιπόν η ψήφος να έχει αντάλλαγμα-σε ψηφίζω αλλά θέλω να βάλεις το γιό μου στο Δημόσιο που έχει πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ γιατί κάποιοι άλλοι είναι του Δημοτικού ή του Γυμνασίου και είναι στο Δημόσιο-και τι να κάνουμε που αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε σε πολιτικούς,ανάγκη και κόψιμο τους έχουμε.Δεν μπορεί λοιπόν να είναι κάποιος αναποφάσιστος,αναποφάσιστοι είναι όσοι έχουν λυμένα τα προβλήματά τους,οι....διανοούμενοι νεοέλληνες ας πούμε ή οι φτασμένοι οικονομικά μεγαλοεκδότες που είναι υπεράνω οι άνθρωποι και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα πληρώνουν τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ κανονικά,έχουν λύσει καθημερινά προβλήματα....τρώνε τυρί πεκορίνο και βγαίνουν στις εκπομπές του Μάκη-αυτοί όμως δεν καταλαβαίνει ο κόσμος οτι βγάζουν λεφτά απο μας που τους βλέπουμε(πόσο μαλάκες είμαστε όμως εεεε).

εγω λοιπόν δεν ανήκω στους αναποφάσιστους γιατι μεθαύριο που θα αποκτήσω γιο ή κόρη στον πολιτικό θα μίλησω....ετσι αξιοκρατικά θα πάω?-και ας με πουν κομματόσκυλο.

artfarted είπε...

"Δεν μπορεί λοιπόν να είναι κάποιος αναποφάσιστος, αναποφάσιστοι είναι όσοι έχουν λυμένα τα προβλήματά τους"

Εννοεί ότι αν υποχρεώνεται να καταλήξει σε ένα από τα δύο κόμματα εξουσίας, δεν μπορεί να αποφασίσει ποιό ΔΕΝ είναι το χειρότερο. Υπάρχει λογική σ' αυτό. Αφού ένα απ' τα δύο κόμματα θα μας κυβερνήσει, πρέπει ως υπεύθυνοι πολίτες και πατριώτες με την ψήφο μας να ελαχιστοποιήσουμε το κακό.

Η άλλη λογική είναι του blogger φονταμενταλιστή: ούτε πρόοδος, ούτε αξιοκρατία και λοιπές μπούρδες. Αφού έτσι είναι το σύστημα, εγώ νάμαι καλά και οι άλλοι να πα να γαμηθούνε.


Και η τρίτη λογική:

Δεν μου γουστάρουνε. Δε μου γουστάρει η φάτσα τους, δε μου γουστάρουνε τα λόγια τους και δε θα φιλήσω τις κατουρημένες τους ποδιές αφού έτσι κι αλλιώς, άμα ο άλλος δε μου χρωστάει μεγάλη χάρη, ψέματα θα μου πει. Αρκετά με την κοροιδία. Τι έχω να χάσω αφού δεν κερδίζω τίποτα;
Γι αυτό λοιπόν θα δω στο ψηφοδέλτιο τα πιό "κουφά" κόμματα, ανθρώπους παλαβούς, φαιδρούς, παντελώς άγνωστους και ένα τέτοιο πράμα θα το τσεκάρω. Αυτό θα είναι το μήνυμά μου. Freaked out. φανταστείτε ένα 10% των ψηφοφόρων να αποφασίσουν τελικά να στείλουν τέτοιο μήνυμα... Θα χεστούνε απ' το φόβο τους όλοι αυτοί οι αλήτες που νομίζουν ότι έχουν δεμένο το ψωράλογό τους και ότι οι δούλοι τους ποτέ δε θα σηκώσουν κεφάλι. Αν αυτοί έχουνε "οράματα", αυτό είναι το δικό μου.

. είπε...

είχα προ ολίγων ωρών μια τέτοια συζήτηση... τι σκατά να ψηφίσω; ξέρω μόνο τι ΔΕΝ θα ψηφίσω με τίποτα...

CGP είπε...

@fundamentalist

Γιά σιγά, από πότε η τυροφαγία και η πληρωμή των λογαριασμών των ΔΕΚΟ και θέλω να ελπίζω και δόσεων δανείου και πιστωτικής κάρτας αποτελεί σημάδι οικονομικού βολέματος ?

Αντίθετα αν κανείς δηλωνει οτι "γνωρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα" αποτελεί μία υγιή τοποθέτηση σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και αναγκάζει τους πολιτικούς καθημερινά να προσπαθούν να αποδείξουν το πόσο χρήσιμοι είναι.

Βεβαίως και θα είμαστε αναποφάσιστοι με απόψεις και πλήρως πολιτικοποιημένοι και θα σφυροκοπούμε του επαγγελματίες της πολιτικής με ότι μέσο διαθέτουμε ( και γιά να ας πω ένα μυστικό, η τεχνολογία είναι με το μερος μας...η ανταλλαγή απόψεων που γίνεται τωρα με τα blogs πριν από 3 χρόνια ήταν αδύνατη)

Οι ανεπάγγελτοι αχθοφόροι πολιτικών επωνύμων, θα φάνε τέτοιο κυνήγι με επιχειρήματα, που θα αναγκασθούν να πατήσουν χιόνι Ιούλιο μήνα..

Ε ρε γλέντια που έρχονται.

Marina είπε...

Φονταμελιστή κατ αρχήν να σου πώ ότι δεν έχω λύσει τα προβλήματά μου, τρέχουν χρέη σε κάρτες, νοίκια, λογαριασμοί με το τσουβάλι και δεν μου αρέσει καθόλου το πεκορίνο. Η ψήφος είναι το μοναδικό όπλο που έχω για να χτυπήσω τη σιχαμερή ρουσφετολογία που είναι συνηθισμένο φαινόμενο των πολιτικών συστημάτων μικρών κρατών. Οι πλούσιοι νεοέλληνες και οι "φτασμένοι οικονομικά μεγαλοεκδότες" όπως λές δεν είναι αναποφάσιστοι, αυτοί εκλέγουν τις κυβερνήσεις, αυτοί πλασάρουν απόψεις και επηρεάζουν με τον λόγο τους το κοινό.

artfarted, τελικά η μειοψηφία rulez? Για να πείσουν όμως εμάς τους αναποφάσιστους το τι κάνουν δεν λέγεται..στο τέλος μέχρι και γαμπρό για την γιαγιά θα μας υποσχεθούν..τι ρεζιλίκια.

Marilina, welcome to the club, έτσι ξεκίνησα και εγώ, αναποφάσιστη πιστεύοντας όμως ότι, τι στην ευχή μεγαλώνοντας, θα καταλήξω κάπου, θα πιστέψω σε κάτι.. Ακόμη τίποτα. Κάθε παραμονή εκλογών τα ίδια.

Serenity είπε...

Μια απ'τα ίδια κι εγώ...

ralou είπε...

Επειδή δεν έχω παιδί να βολέψω στο δημόσιο -πράγμα που στις μέρες μας δικαιολογώ σε κάθε γονιό- (αλλά και να είχα θα γινόταν ότι και με την δική μου άκαρπη άγρα "μεσου" στα νιάτα μου)...
Επειδή οι παλιές φάτσες με φέρνουν πρό άμεσου κινδύνου εξαγωγής των περιεχομένων του στομάχου μου, οι πόσφατα εμφανισμένες αποδεικνύουν από την πρώτη στιγμή το ποιόν τους και οι νέες δεν με πείθουν με τίποτα...
Επειδή βαρέθηκα να με θεωρούν μ@λ@κ@ κάθε τέσσερα χρόνια...
Επειδη πλέον πιστεύω ότι οι πολιτικοι και η πολιτική λειτουργεί ερήμην μας...
Αποφάσισα και δεν ψηφίζω.
Οχι γιατί βαριέμαι, όχι γιατί δεν θέλω να συμμετέχω, όχι γιατί δεν έχω ιδεολογία αλλά γιατί...
Β α ρ ε θ η κ α ! ! !

Mantalena Parianos είπε...

Εγώ πάντως ψηφίζω σαλάμι. Μια φετούλα λεπτοκομμένη, από αυτό με τα πολλά λιπαρά - για να λυώνει μέσα στην κάλπη και να λερώνει και τα γύρω ψηφοδέλτια, βγάζοντας όσο περισσότερα γίνεται άκυρα.

So_Far είπε...

Ψηφίζω ΣΥΝ. Οι άλλοι γελάνε μαζί μου αλλά και εγώ γελάω μαζί μου. Όμως έχει χυθεί αίμα για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οπότε δεν μπορώ να το αψηφήσω με τίποτα.

mn8 είπε...

Δεν σημαινει οτι οποιος ειναι αναποφασιστος δεν ειναι και πολιτικοποιημενος. Και εγω εχω σιχαθει ολα τα κομματα και ολο το συστημα πριν τις εκλογες. Ξερω οτι οταν θα παω να ψηφισω θα μου δωσουν οι θειοι μου σταυρωμενα ψηφοδελτια, ξερω οτι θα μου πουν τα μυρια οσα, αλλα ξερω και οτι θα το ριξω ακυρο. Δυστυχως ομως, δεν ειναι αρκετο αυτο.

Οι πελατειακες σχεσεις πολιτικων-πολιτων στην Ελλαδα εχουν τις ριζες τους εδω και 100 χρονια, επι εποχης Βενιζελου. Ειναι νομιζετε ευκολο να ξεριζωθει αυτη η νοοτροπια; Και γαλαζια παιδια υπαρχουν, και πρασινα, και κοκκινα και κιτρινα... Μια θεια μου [αναμεμιγμενη με τα της τοπικης αυτοδιοικησης] μου ειπε οτι πρεπει να ψηφισω "το αρχιδι που με συμφερει πιο πολυ". Ε λοιπον, οχι. Καλυτερα να ριξω μια φετα σαλαμι το πρωι στην καλπη και να εχουν μουχλιασει ολα τα ψηφοδελτια που ειναι μεσα της.

Και ναι, το δικαιωμα του εκλεγειν και του εκλεγεσθαι αποκτηθηκε με κοπο και αιμα. Τι να το κανω ομως οταν ολα ειναι προαποφασισμενα, με εμμεσο αλλα σαφη τροπο;

Mantalena Parianos είπε...

ΜΝ8>>
"Τι να το κανω ομως οταν ολα ειναι προαποφασισμενα, με εμμεσο αλλα σαφη τροπο;"

-Άρα; Άρα σαλάμι.

An-Lu είπε...

Προτιμώ να ψηφίσω ένα μπαστουνάκι σέλινο βουτηγμένο σε χούμους!
Το κόμμα των αναποφάσιστων μεγαλώνει!

An-Lu είπε...

@φονταμενταλιστή
κι όμως...το Deree τελείωσε η κόρη της....Μεγάλη μπίζνα το ΚΚΕ...

Marina είπε...

Είμαι αναποφάσιστη σχετικά με τα κόμματα. Υπάρχουν κάποια πολιτικά πρόσωπα που εκτιμώ αυτά που λένε και κάνουν, το γεγονός όμως ότι πηγαίνουν σε παρατάξεις που στην πλειοψηφία τους άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν, με τσαντίζει.

ralou

mantalena, αχχχαχαχα! Επεσα κάτω απο την καρέκλα μου! Πρώτη φορά ακούω για την σαλαμοποίηση των ψηφοδελτίων! Είχα ένα φίλο κάποτε που έκοβε μία ρόζ αγγελία και την έβαζε στο φάκελλο αντί για ψηφοδέλτιο..αλλά σαλάμι!!!!

so-far, Το έχω ψηφίσει αυτό το κόμμα 1-2 φορές όχι γιατί ασπάζομαι τις απόψεις του αλλά τουλάχιστον θα κάνει το λιγώτερο κακό. Με κοροϊδεύουν βέβαια αλλά αυτό δεν αλλάζει.

mn8, και εμένα παλιά μου βάζανε προσυμπληρωμένα (ακόμη και με τους σταυρούς)ψηφοδέλτια στα χέρια τα οποία πέταγα στα σκουπίδια μετά. Αυτές οι πελατειακές τάσεις μεταξύ κράτους-πολίτη ίσως ήταν βολικές πρίν έναν αιώνα, αλλά μήπως είναι καιρός το κράτος να σταματήσει να εξαγοράζει την υποστήριξη του πολίτη και ο πολίτης να μην περιμένει "μιά τρυπούλα στο δημόσιο" για να ζεί? Και οι δυό πλευρές χρειάζεται να ωριμάσουν και να συνεργαστούν για το σύνολο ΄και όχι για την βολεψούλα τους.

an-lu, το διανοείσαι να κάνουμε και κόμμα? Αυτό των αναποφάσιστων?
Θα κλάψουν μανούλες, οι αφεντάδες των μεγαλοκομμάτων θα χεστούν!

Marina είπε...

ralou, στην Αγγλια μία θέση στο δημόσιο θεωρείται σαν τον τελευταίο τροχό της αμάξης, όσοι πάνε εκεί έχουν τη φήμη ότι "δεν είναι για παραπάνω", ενώ εδώ άρχοντες. Δεν έχω φτάσει ακόμη στο επίπεδο να μην ψηφίζω αν και τότε που μας εξεβίαζαν να ψηφίσουμε αν θέλουμε διαβατήρια τους έρριχνα άκυρο. Τώρα όμως θα αλλάξω τακτική. Στα γκάλοπ που με ρωτάνε τους το λέω καθαρά ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗ και άστους να δέρνονται.

Juanita La Quejica είπε...

Στο Deree πήγε, 100%.
An-lu εξαιρετική η πρότασή σου!

Katerina ante portas είπε...

Δείχνει ώριμη πολιτική συνείδηση η δήλωση του "αναποφάσιστος". Όλοι έχουμε μάτια και βλέπουμε, μνήμη και θυμόμαστε και ευτυχώς κρίση ακόμα.
Η λύση "σαλάμι" με ανατριχιάζει σαν συνειδητοποιημένη ψηφοφόρο, γιατί αντιδημοκρατικά και αντιδεοντολογικά επηρεάζει την -όποια-απόφαση των άλλων, που πρέπει να είναι σεβαστή.
Συνεπώς μεγαλύτερη εκδήλωση αντιθέσεων, κινητοποιήσεις, ερωτήσεις, ψάξιμο και ξεμπρόστιασμα των "εκλεκτών" μας..

Αν ξέραμε τη δύναμη του λόγου στο internet θα μπορούσαμε και διαδικτυακά μόνο να κάναμε επίδειξη κύρους, με το να ιδρύσουμε το κόμμα ΕΔΩ!

Marina είπε...

Juanita, αυτό των πολιτικών άλλα να λένε και άλλα να κάνουνε με χαλάει και δεν θέλω να τους ψηφίζω. Χαθήκαν τα ελληνικά πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ, τα ΤΕΙ, ειδικά αυτή η κοπέλλα δεν έπρεπε να βγάλει Deree. Θεωρούν όμως ότι ποιός θα ψάχνει τώρα, σιγά.

Katerina, σαν αναποφάσιστη αρνούμαι να ψηφίσω σαλάμι γιατί η καταστροφή των ψηφοδελτίων δεν με αντιπροσωπεύει. Αντί για σαλάμι απλά δεν ψηφίζεις, αλλά σέβεσαι την γνώμη των άλλων.
Κόμμα? Αλίμονο! Για τέτοια δεν είμαστε!

Αταίριαστος είπε...

Θυμάμαι μία γελοιογραφία του ΚΥΡ: Είναι μία τεράστια λεκάνη τουαλέτας μέσα στην οποία βρίσκονται πολλά μικρά ανθρωπάκια. Τρία - τέσσερα στέκονται στο χείλος της λεκάνης και κοιτάζουν μέσα σαν να σκέφτονται να πηδήξουν κι αυτά μέσα. Ενα από τα ανθρωπάκια που βρίσκονται μέσα στη λεκάνη λέει στο διπλανό του: "Με εκνευρίζουν αυτοί οι αναποφάσιστοι"