Κυριακή, Αυγούστου 06, 2006

Μνήμη

Πρόβλημα φαίνεται να έχω με τη μνήμη. Ξεχνάω τα βιβλία που έχω διαβάσει. Θυμάμαι ότι διάβασα τους συγκεκριμμένους τίτλους αλλά άμα ερωτηθώ σε τί θέμα αναφερόταν ο συγγραφέας, το έχω ξεχάσει.
Και δεν μιλάμε για ελαφρά αναγνώσματα, αλλά για συγγραφείς που πάντα μου άρεσαν, κλασσικούς, Κρόνιν, Βέρν, Ντίκενς, Αλκοτ, Ουγκώ, Τολστόϊ, Τουαίην, Στήβενσον, Σαίξπηρ, Τσόσερ, Ντόϋλ, κλπ.

Πολύ κακό.

16 σχόλια:

Stavros Katsaris είπε...

Ε αν σου σκαλίζουν λίγο τη μνήμη μάλλον θα θυμηθείς!
Λογικό το βρίσκω αν διαβάσεις πολύ...

Καλημέρα!
Κοίτα και στο τσίκα..

Blonde είπε...

Και εγώ το ίδιο παθαίνω, λές να πάμε στον ίδιο γιατρό? Μήπως διαβάζουμε τα ίδια βιβλία?

. είπε...

να σου πω.... πες ότι αν σε ρωτήσουν τι διάβασες σε ένα βιβλίο, δεν θυμάσαι. αν όμως συμμετάσχεις σε μια συζ'ητηση σχετική με αυτό το θέμα, δεν εκφέρεις απόψεις που έχτισες με τη βοήθεια αυτών των βιβλίων; Στην ουσία είναι επρασμένα μέσα σου όσα διάβασες, αυτό νομίζω.

Unknown είπε...

Δε νομιζω ότι είναι πρόβλημα να ξεχνάς που και που.Απλά το θέμα είναι ότι αν θέλεις να θυμηθείς κάτι και έχεις άλλες σκοτούρες στο κεφάλι σου τότε δε πρόκειται να το θυμηθείς με τίποτα.Εγώ αυτό παθαίνω συνέχεια και ξεχνάω αρκετά.

Ανώνυμος είπε...

:) Μου συμβαίνει κι εμένα εν μέρει' συνήθως μπορεί να μη θυμάμαι πώς τελειώνει το βιβλίο. Πιο συχνά μου συμβαίνει με τις ταινίες.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Με ενα μυαλο χειμωνα-καλοκαιρι τι να κανουμε;

x είπε...

τα έχεις αντικαταστήσει με άλλες γνώσεις στις μνημοκυψέλες. που πιθανώς σου είναι πιο απαραίτητες. όπως οι υπολογιστές, έχουμε περιορισμένη χωριτικότητα.

Marina είπε...

Σταυρο, επιτέλους και κάποιος που με βρίσκει λογική..

lianne, και εσύ ? Αχ, το Αλτσχάϊμερ ου γαρ έρχεται μόνο

Μαριλίνα, και πάλι ζορίζομαι. Αγόρασε ο Κ τους Αθλίους για να τους διαβάσει και με ρώτησε κάτι πράγματα..και δεν ήμουνα σίγουρη αν ο γιάννης αγιάννης ήταν κεντρικός ήρωας εκεί ή αλλού.. Μίξερ έχει γίνει το μυαλό μου.

pandora's box, και εγώ το παθαίνω ιδιαίτερα όταν είμαι αγχωμένη, τα ξεχνάω όλα ακόμη και τα βασικά.

wisdom, τις ταινίες τις θυμάμαι, μόνο στα βιβλία της κλασσικής λογοτεχνίας μου συμβαίνει..Η ανηψιά μου μου ζήτησε να της διηγηθώ την "μικρή πριγκήπισσα" του F.H. Burnett, ήταν ένα απο τα αγαπημένα μου βιβλία όντας παιδί,το είχα διαβάσει άπειρες φορές, εντούτοις κόλλησα..Να πάρει!

πρέζα tv, το οποίο τραβάει τα πάνδεινα ε?

chloe, ούφ, έχεις δίκιο, ασχολούμαι με τους υπολογιστές σαν blogging & surfing, αλλά βιβλία συνεχίζω και διαβάζω μετά μανίας..αρα περιορίζεται η χωρητικότητα ε? Πόσα θα συγκρατήσει αυτός ο εγκέφαλος..!! Είμαι και ξανθιά..οπότε καταλαβαίνεις. :-))

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείς...Τίποτα δεν ξεχνιέται.Βρίσκεται κάπου μες στο μυαλουδάκι σου.Απλά,καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με χιλιάδες πληροφορίες..ε και λογικό είναι να τρως κολλήματα!At least,έτσι θέλω να πιστεύω(τα κολλήματα που τρώω είναι απίστευτα και σκαν γάιδαρο!!!);)

Unknown είπε...

Ανθρωποι είμαστε και πρέπει να ξεχνάμε και λίγο ή αρκετά.Αν ήταν αλλιώς θα 'μασταν μηχανές ή κάτι άλλο ηλίθιο.Τουλάχιστον μπορούμε και μια δυο φορές Goodbye To The Machine(απο το wellcome to the machine-Pink Floyd).Σκέφτεστε να θυμόμασταν όλα όσα πρέπει;Εγώ θα αυτοκτονούσα πάντως...δε ξέρω εσείς.

Ανώνυμος είπε...

εγω πάντως ακολουθώ αυτό που είπε ο Robin Williams στο "dead poets society"

ΑΔΡΑΞΤΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ!!

tassoula είπε...

ξεχνάω, τα δε βιβλία συνέχεια.κολλάει το μυαλό μου.είναι τώρα 2 μήνες που προσπαθώ να θυμηθώ κάτι και ξέχασα απο ποιό βιβλίο είναι.

jojo είπε...

αχ μαρίνα μου, και γω το παθαίνω αυτό!
όμως πρόσφατα εκεί που καθόμουνα μουρθε στο μυαλό ένα παιδικό τραγουδάκι που είχα να ακούσω και να πω απο τα 13 μου!
έτσι τώρα διατηρώ ελπίδες οτι μπορεί να ξαναθυμηθώ και άλλα πράγματα κάποια στιγμή.
Βιβλία που διάβασα, ίσως και ... την άλγεβρα???? μπααααα..... :)

Σταυρούλα είπε...

Μια απ΄τα ίδιααα! Τώρα το καλοκαίρι πάλι καλά! Κάτι θυμάμαι! Το χειμώνα μρ τα παιδιάστο σχολείο άσ΄τα! Τίποταααα...

Marina είπε...

Οπότε να μην ανησυχώ..κι άλλοι το παθαίνουν..

An-Lu είπε...

join the club κούκλα μου...κι άλλοι ?-)