Τρίτη, Ιουλίου 21, 2009

Φανάρι, Δρακότρυπα, λίμνη Πλαστήρα

Με βάση τη Καλαμπάκα που ήταν το ξενοδοχείο μας κάναμε μία μεγάλη εκδρομή νότια πρός τη λίμνη Πλαστήρα. Οι αποστάσεις στο χάρτη φαίνονται μεγάλες, στη πραγματικότητα όμως είναι πολύ κοντά όλα.

Δεν είχε τύχει ώς τώρα να πάω ποτέ στο Φανάρι (παρόλλο που έχω επισκεφθεί τη περιοχή πολλές φορές λόγω συγγενών) , βρέθηκε η ευκαιρία αυτή τη φορά που μείναμε λίγες μέρες στη Καλαμπάκα και αφιερώσαμε 2 πρωϊνά για εξερεύνηση. Το Φανάρι είναι μία κωμόπολη χτισμένη σε υψόμετρο με ωραιότατη θέα όλο το κάμπο απο κάτω. Εχει και ένα βυζαντινό κάστρο το οποίο θέλαμε να επισκεφθούμε αλλά που μας απέτρεψαν γιατί έκαναν λέει έργα στο δρόμο και η πρόσβαση θα ήταν αδύνατη!!!


Ετσι περιοριστήκαμε στο να βγάλουμε φωτογραφίες απο κάποια σημεία του παρελθόντος, όπως ένα παλιό πολυβολείο, το μνημείο για τον ανταρτοπόλεμο (1941 -1944) καθώς και μία μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των τσουκαλάδων της περιοχής!!!!

Και μετά πήγαμε στη Δρακότρυπα. Είχε μανία ο Κ να επισκεφθεί το συγκεκριμμένο μέρος είχε ακούσει πολύ καλά λόγια. Απο πλευράς θέας είναι το κάτι άλλο γιατί είναι ψηλά στο βουνό, ένα μικρός οικισμός απο χαριτωμένα σπιτάκια και πολλές ταβέρνες. Είχε λίγη δροσιά τώρα το καλοκαίρι, το χειμώνα με τα χιόνια φαντάζομαι ότι θα είναι παράδεισος!
Καλά είναι και τα βουνά, αλλά μας έλλειψε και το μπλέ. Πήραμε το παλιό δρόμο απο Φανάρι πρός τη λίμνη Πλαστήρα που είναι πολύ γραφικός γιατί περνάει μέσα απο πολλά χωριουδάκια. Η θέα της γαλήνιας λίμνης μέσα στο καταμεσήμερο είτε απο ψηλά, είτε απο χαμηλά ανυπέρβλητη. Ενας παράδεισος μέσα στη κάψα του μεσημεριού..ο παράδεισος φέρνει και μία λιγούρα..άλλο πράγμα. Καθίσαμε σε ένα απο τα πολλά ταβερνάκια που ατενίζουν το απίθανο μπλέ και δοκιμάσαμε τοπικές γεύσεις..

τηγανιτές πέστροφες, ματζίνα (πίτα με διάφορα τυριά) και πλαστό(πίτα με χόρτα και τυριά) ! Με χύμα κρασί εννοείτε. Εδώ ευχαριστείς το Θεό που σε αξίωσε να βιώσεις αυτή την εμπειρία.

Πρίν κλείσω να πώ ότι σουβενίρ..πήραμε βέβαια. Μετά το φράγμα, σειρά ήταν τα τουριστικά μαγαζάκια που πούλαγαν διάφορα. Αυτή τη φορά προτιμήσαμε άλλα πονηρά πράγματα.. μία σφενδόνα "πολύ γερή, βγάζει μάτι" σύμφωνα με τα λεγόμενα του πωλητή και ένα γλυκό ξύλινο σκατζοχοιράκι...σκέτο κουκλάκι.
Σεβασμία μου Εξώφθαλμη ζητώ μία εκ των προτέρων άφεση για τα μελλοντικά χτυπήματα (με μικρές όμως πέτρες) που θα εξακοντίσω με τη χειροποίητη σφενδόνα πρός κάποιους κακούς γείτονες! Μετά θα περάσω απο το μοναστήρι με μερικά καφάσια μπύρες..

13 σχόλια:

Unknown είπε...

Ναι, σιγά και μη σου δώκει άφεση αν δε δώκεις μίζα...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα παιδιά...
αν θέλετε να ενημερωθείτε για την Δρακότρυπα μπορείτε να μείτε εδώ
http://www.drakotrypa.gr

Ανώνυμος είπε...

σφεντονα? γειτονες? !!!!!!!!!!!

Οχι! αυτο δε μπορω να το συγχωρεσω, αλλά μιας και ο καμηλιερης ξερει πως λειτουργει το Θεικο Συστημα Αφεσης Αμαρτιων, σας λεγω οτι με μια σπανακοπιτα (με φετα και χωρις αυγα), σας συγχωρω 3 χτυπηματα....Προσθεστε και μια σαλατα με ροκα και γραβιερα (ναι! γραβιερα!) και σας δινω άλλα 2....

Με τις ευλογιες τεκνο μου...

patsiouri είπε...

Πάνω τους!!!

kiki είπε...

Ωραίο όλο το οδοιπορικό. Δεν έχω πάει σ' αυτά τα μέρη και πολύ θα ήθελα!

Unknown είπε...

Ρόκα γραβιέρα;
Αμφιλοχίας;
(Μα καλά, δεν σου άρεσε η παρμεζάνα μου και μου τη λες παντού;)

An-Lu είπε...

Άμα τελειώσεις με τη σφεντόνα, φέρτην καταδώ! Τη χρειάζομαι ;-)

Marina είπε...

An-lu,καλυτερα να χρησιμοποιήσεις το πιστόλι που σου χάρισα..γιατί η σφεντόνα προβλέπεται να είναι πολύυυυυυυυ απασχολημένη φέτος!

Ανώνυμος είπε...

Μιά χαρά σας βρίσκω κυρία μου.
μάκια
ελληνίς

An-Lu είπε...

Ξέμεινε από σφαίρες....
;-)

Σοφία είπε...

Μμμμμ ματζίνα!!! Και μάλιστα με θέα τη λίμνη! Τέλειαααααα :-)

Marina είπε...

An-Lu σφαιρες απο αλάτι? Ο Κ υπόσχεται να πυροβολήσει κάποιες γειτόνισσες λίαν ενοχλητικές με λιωμένα σύκα.. προσπαθώ να τον συγκρατήσω. Ηδη καταχώνιασα τη σφενδόνα!

blind alley είπε...

Kalispera...i pita legetai mpatzina i alliws opws ti leei mia fili ximpatzina!!!Kai oi dio pites latremenes mou..Kai malista auti tin ebdomada efaga kai apo tis duo!
Irthes pros ta meri mou, an se ksanaferei o dromos pros ta edw aksizei na sinexiseis kai pros ta panw na deis kai ta alla xwria, pragmatika akszei ton kopo kai an exeis kai kapoion pou na gnwrizei na se girisei tha sinantiseis polla potamia kai kataraktes..
Eixa skopo na anartisw sto blog mou sxetiko arthro gia ena potami ekei panw,otan to kanw tha se enimwrwsw.
Kalo bradi