Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2006

Δυσκολίες

Σήμερα είχα μία δύσκολη μέρα και ακόμη οι δυσκολίες δεν έχουν τελειώσει.. Αρρώστησε η Π (ετών 85) και ο πυρετός πήγε στα ύψη. Πάντα με καλεί όταν δεν ελέγχει την κατάσταση, όταν είναι πολύ αργά και η εισαγωγή σε νοσοκομείο πιθανή ακαγκαιότητα.. Πηγαίνω και τη βλέπω κάθε μία ώρα..αλλα δεν ξέρω πώς θα βγάλει τη νύχτα.. Η αντιβίωση είναι ισχυρότατη, εφόσον τη δεχθεί το ταλαίπωρο στομάχι της..
Ανησυχώ

13 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Περαστικα να ειναι!!!!

Psipsinel είπε...

elpizo ola na pane kala. filakia

Juanita La Quejica είπε...

Πώς τα πήγατε τελικά;

Marina είπε...

Πρέζα TV, Psipsinel ευχαριστώ..θα δούμε. Το πολεμάμε

Juanita, Εχει πρόβλημα με το στομάχι της αλλά ως τώρα καλά το δέχεται το αντιβιοτικό..Η κατάσταση είναι σοβαρή γιατί έχει στρεπτόκοκκο, μόλυνση δλδ, δεν ξέρω που τον ψώνισε, ο γιατρός όμως μου επισήμανε την πιθανότητα νοσοκομείου αν δεν υποχωρήσει.. Θα βόλευε αν το έλεγε εγκαίρως, αν έλεγε ότι έχει δέκατα για 4-5 μέρες, πόνο στο πόδι της κλπ..αλλά δεν το είπε. Το άφησε το μικρόβιο και ωρίμασε καλά και μετά είπε για το 39 που ερχόταν ΚΑΘΕ βράδυ..

vanesssa είπε...

όλα περαστικά!
ευτυχώς που έχει και σένα κοντά της!

Ανώνυμος είπε...

Marina prwti fora mpenw edw k tixea mpika alla entipwsiastika me ta logia su gia ola ta themata...to skeutikes pote na grapsis vivlio?!? :) eisai foveri! elpizw ola na pane kala sti zwi su k opws ta thes...filakia!

So_Far είπε...

Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Δύσκολη περίπτωση γι' αυτή την ηλικία όπου υπάρχουν και άλλα προβλήματα υγείας. Περαστικά της και καλή δύναμη σε σένα!

Chrisa είπε...

Τι έγινε τελικά!

ci είπε...

Καλό μήνα, και εύχομαι να είναι περαστικά.

Ανώνυμος είπε...

Να πάνε όλα καλά. Τι βαριές που είναι αυτές οι δυσκολίες!

Jason είπε...

Διακρίνω μία απέχθεια προς τους ηλικιωμένους...;

Juanita La Quejica είπε...

Γαμώτο, αυτό είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα τελικά. Ότι δεν ψάχνουμε να βρούμε θεραπεία στο πρόβλημα όταν πρωτοεκδηλώνεται. Μετά... ανάλογα τον οργανισμό και την ηλικία, είναι ζαριά το να καταφέρουμε να το προλάβουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Marina είπε...

Ευχαριστώ για τα περαστικά και το ενδιαφέρον σας

Οχι ρε Ιάσωνα δεν έχω απέχθεια στους ηλικιωμένους, αντίθετα επειδή οι γονείς μου έχουν πεθάνει, έχουμε πάρει εδώ την Π, για να την φροντίζουμε..
απλά νομίζαμε ότι θα ήθελε να ζήσει περισσότερο, να προσέχει τον εαυτό της περισσότερο και κυρίως αν προκύπτει κάτι να το λέει εγκαίρως..Τόσους γιατρούς έχουμε στο σόϊ..τι στο καλό! Προφανώς όμως δεν είναι έτσι...τα κρύβει και στο παρά πέντε μας φωνάζει για να μαζέψουμε τα σπασμένα.
Γι αυτό νευριάζω μέχρι απόγνωσης.

so far, δυστυχώς η υγεία είναι βεβαρημένη με ένα έλκος..όλα τα φάρμακα δεν καταπίνονται εύκολα..

Χρύσα, τι έγινε ε?
Ακόμη δεν έγινε καλά. Αντίθετα τα αντιβιοτικά φέρανε διάφορες παρενέργειες που την κουράζουν αφάνταστα γιατί οι γέροι και τα μωρά έχουν μικρές αντιστάσεις στον πόνο..Σκατά!
Εγώ ήθελα να την βάλει ο παθολόγος στο νοσοκομείο, να παίρνει τα φάρμακα με τον ορό και όταν όλα τελειώσουν να κάνει και ένα τσέκ απ να δούμε που βρισκόμαστε. Εκείνος όμως είπε να δοκιμάσουμε μια χαλαρή μέθοδο απο το σπίτι πρώτα και αν δεν φύγει το μικρόβιο, τότε να προχωρήσουμε στα ενδοφλέβια φάρμακα..
Το ψυχολογικό της είναι χάλια γιατί έχει μυκητίαση και διάρροια απο τα φάρμακα..και βέβαια τη χειρότερη διάθεση.. Κάνω ότι μπορώ αλλά κρίμα!

Juanita, από ζαριές κάτι ξέρουμε..Βλέπεις γνωρίζοντας ότι κάτι ξέρουμε απο ιατρική και paramedics, επαναπαύεται, σου λέει "ότι και να γίνει δεν θα πεθάνω, έχω βοήθεια"..
Σε αυτές τις ηλικίες οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ένα τόσο δα πραγματάκι, μπορεί να φέρει τεράστιο πρόβλημα..π.χ. πρίν 10 χρόνια η Π άρχισε ξαφνικά να κλαίει ποτάμια ενώ βρισκόμασταν όλοι σε γεύμα..άρχισα να φωνάζω βοήθεια "εγκεφαλικό" και όντως μετά στο νοσοκομείο που την πήγαμε, απεδείχθει μικρό εγκεφαλικό! Δεν ξέρω τι μου ξημερώνει, Χουανίτα μου,..ζώ μονάχα για το τώρα.